Bo płyn przepływający przez krokowiec czy przepustnicę chyba nie jest "chłodnicą" ?? (profesjonalnie mówiąc Radiatorem
). I nie mówię tu do autora tematu, tylko nie za bardzo rozumiem twoje uniesienie atom.
Chodzi mi o same nazewnictwo i to, że chyba mam prawo rozumieć słowa inaczej niż atom, np. ? Chłodnica to jakiś wyodrębniony element przez, który przepływa wymiennik ciepła, ciecz. Więc dla mnie chłodnica oleju jest jednoznaczna z tym dziwnym, magicznym i niesamowicie ożebrowanym przedmiotem. I mam kur. chyba prawo, tak samo jak Góral do własnych myśli i wygłaszania ich na forum o ile nikogo nie obrażają. Zapytałem najpierw czy z5 ma chłodnicę oleju, Góral również o tym "diwajsie" w z5 nie słyszał lub nie nazywa go "chłodnicą", więc naturalnym jest, że szukałem innego rozwiązania problemu autora tematu. Stąd nie rozumiem na jaką cholerę atom próbuje "inteligentnie" oświetlić swoją osobę tekścikiem o mojej "bystrości".Vermilion napisał(a):Dobra dobra ja wiemChodzi mi o same nazewnictwo
Vermilion napisał(a):
Vermilion napisał(a):Co to jest "chłodnica"Bo płyn przepływający przez krokowiec czy przepustnicę chyba nie jest "chłodnicą" ??
następnie próbujesz kolegę zdyskredytować kolejną głupotą pt. wspomaganie kierownicy w ed9, teraz próbujesz się obronić łapiąc za słówka i przegadując z jakby nie patrzeć osobami, które jakiś autorytet tutaj sobie wypracowały więc Ci coś podpowiem - czasem lepiej nie zabierać głosu w temacie, o którym się nie ma pojęcia bo później trzeba się bronić z całych sił żeby nie wyjść na głupka, a to najczęściej kończy się jeszcze gorzej

Ja mam zewnętrzną z podkładką mocala więc ta mi nie potrzebna a naprawdę sporo pomaga - przy upalaniu po torze kartingowym już po 2 kółkach olej w z6 jest przegrzany
w Z5 czy B, H seriach (mają tą chłodniczke) nie ma tego problemu. 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości