Jak w temacie mam w planach na dniach zakładać turbo do silnika d16a9, ale pytanko do was bo chciałbym to zrobić bez zakuwania silnika, czy ktoś już robił tak robił, myślałem żeby max dmuchnął 0,4 . Co generalnie bym potrzebował aby zrobić taki projekt??
turbo, kolektor wydech ,dp, bova, intercooler, spływ dopływ oleju mbc lub ebc, gajgery, wg, weżyki rury do icka sprzeglo wzmacniane silnik w bdb stanie, kogos kto to wystroi, kanapke wtryski i pewnie jeszcze cos sie znajdzie o czym zapomniałem
pisałem już setki razy w tematach i
Szukaj oddzielnie po allegro a zmieścisz się nawet w 1500zł... mi się udało i rok na tym przelatałem i zmieniłem na lepsze.
ale ja nie mówie o komplecie bo ten co powiedziałeś to pewnie na tej turbinie z punto itd ... jak dorwiesz turbinę za 400zł to 1700zł wyjdzie całość z nowym kolektorem, nowymi zegarami, ickiem za 100zł od mastera, zaworem nowym, wtryskiwaczami 330stkami od forda chociaż seryjne stykną do jakichś 180km
jezeli seria bedzie miala 180 kucy na seryjnych wtryskach to dla mnie jest to juz cos. Ile M!R@S twojr b16a1 dmuchnie teraz kucy?? Zakuwałeś go czy ustawiałeś do granic serii??
Składał bede sam z tym problemu nie bedzie, tylko teraz powiedz mi jak z trakcja?? Czy 15" 195/50 to utrzyma czy szukać jakiejś 15 8" na 225 ?? No i oczywiście hamulce co wsadzić żeby to zatrzymać??