teraz chciałbym dokładnie opisać swoje spostrzeżenia i co udało mi się wymienić.
1 dolegliwości te występują zarówno na benie jak i na lpg.
2 w kolektorze dolotowym jest dziura od strony krokowca wygląda to tak jakby ktoś wkręcał kiedyś za długa śrubę przykręcając krokowy i przekręcił kolektor dziura nie jest na wylot ale jest pękniecie od śruby mechanicy twierdza ze to niema nic do rzeczy bo śruba nie przepuści lewego powietrza.
3w aparacie zapłonowym jest przebicie w miejscu które zaznaczyłem na zdjęciu ale znajomy posiadacz crx -a ma przebicie w tym samym miejscu i podmienialiśmy. aparaty i bez zmian.
4 wymieniłem krokowy przepustnice tps ustawiłem napięcie na otwartym zamkniętym wymieniłem przepływomierz , alternator wiec regulator napięcia odpada,
co jeszcze sprawdzać i jak. niedługo wrzucę filmik jak auto szarpie i pracuje silnik oraz zdjęcia świec. Kupiłem mechanizm różnicowy ze wzmocnionym wałeczkiem bo podejrzewam ze to może być przyczyna tego szarpania ale nie chciał bym wymieniać w ciemno bo za rozebranie skrzyni mechanik pewnie sporo zawoła a ja nie mam kanału. Jeśli ktoś podejmie temat będzie chciał jakieś zdjęcia filmiki jestem gotów do współpracy. Niedługo jadę Honda nad Bałtyk i jazda z tak szarpiącym samochodem
szalu bym dostał[/quote]
), czyściłem przepustnice sprawdziłem węzę podciśnienia, sprawdziłem i dokręciłem uszczelkę pod ssącym komp nie wyświetla żadnych błędów jedyne co to jak wejdę na wysokie obroty tzn powyżej 6 tys czasami zapala się check i błąd Czujnik bezwzględnego ciśnienia w kolektorze wlotowym, lub jego obwód. Dodam, że szarpanie występuje zarówno na gazie jak i na benzynie ale na gazie bardziej z ciekawostek to np przy zapalonych światłach i dmuchawie na 2 biegu na benzynie mam ustawione obroty na około 850 -900 jak przełączam na lpg to obroty spadają na około 600 . Wiem, że temat przewijał się na forum milion razy ale jak widzicie wszystko co wyczytałem na forum sprawdzałem i wymieniałem. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, albo może ktoś jest z okolic Gniezna kto ma pojecie z góry dziękuje za pomoc
bo rozdłubiesz pół auta a sie moze okazac uwalony zawór. Podobny problem miałem w Hondzie Crv, do tego dochodziło falowanie obrotów na jałowym biegu pomiedzy 800-1100 obrotów. Nie dało się ustawic zapłonu bo znaki skakały jak szalone, szybka operacja która wyklucza awarię jednostki napędowej