Remorant, róznica jest ... pamietam miałem seryjna skrzynie i tylko lekki zamach i rózniez taki sam silnik w rexie -wydmuszka - objechałem... podczas jazdy silnikowi łatwiej sie wkreca na obroty... po prostu jak by miał mniejsze opory... ja jestem zadowolony
Bóg dał nam nogi po to, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie...
Witam mam pytanie czy może ktoś wie jaka jest różnica w wadze koła zamachowego miedzy D16Z5 a D16A8. Bo trzymałem jedno i 2 i wydawało się że jest spora. A ważyłem swoje od D16A8 tylko wagą krzak i wyszło chyba około 9kg a od Z5 u kolegi nie mogłem bo wagi nie miał ;/. Ja teraz też się umawiałem z kolesiem z Radomska wysyłam swoje koło od D16A8 do niego w przyszłym tyg. chciałem z seryjnego koła odchudzić na 4 kg ale powiedział że maksymalnie odchudzi je do 4,5 kg.
A poza tym jaki jest sens koła o wadze 3 czy 3,6 kg. jak wtedy choć szybciej się wkręca to szybciej też wychamowywuje z dużych prędkości obrotowych co przy dodatkowym hamowaniu silnikiem nie jest zbyt zdrowe a nie o to chyba nam chodzi!!!
Ps. A więc moim zdaniem jest lepiej się sugerować trochę większą wagą koła jak doradził mi Pan z Radomska uzyskując troszkę gorsze efekty niż na extremalnie odchudzonym np. Fidanza, ale dbając o bezpieczeństwo naszych serduch w rexach na poczet tych gorszych nieodczuwalnie osiągów.... A to zależy też od wagi kierowcy jak w moim przypadku he he he... 3 cyfry
Poza tym koła fidanza nia miały samych dobrych opini... Np. to że były zbyt cienkie i przy ostrej jeżdzie współpracując z dobrymi sprzęgłami np. spiek potrafiły się odkształcać od wysokich temperatur... bo były zbyt cienkie. Albo lekkie koła Fidanza z 3 części składane i zabezpieczane wieńcem z zębami pod rozrusznik widziałem jak się rozpioł wieniec i co się zrobiło... Nie życzę tego nikomu. Szczęście ze w nissanie skayline gdzie nie jest tak skierowane jak u nas w rexie...
Ostatnio edytowano 2009-08-22, 23:01 przez DEAIR, łącznie edytowano 2 razy