Skracając moją ponad tygodniową historię z szukaniem skrzyni do ED9 z silnikiem D16Z5
Znalazłem skrzynię niby do siebie - okazało się ze jest inne mocowanie trzeciej łapy.
Pojechałem do nich ze swoją starą skrzynią na wzór - wymieniłem na inną i powiedzieli mi, że mam skrzynię od civica i że do CRX nie było montowanych takich skrzyń jak ja mam. Po 2 dniach szukania - kazało się że nie idzie znaleść do drugiej skrzyni tarczy sprzęgła, więc wymieniłem na kolejną skrzynie - niby do mojego silnika i modelu (jednak okazało się, że były takie skrzynie). Tarcza sprzęgła pasuje, mocowania skrzyni pasują - tylko półosie nie pasują - w nowej skrzyni średnica jest sporo mniejsza. Pojechałem po raz kolejny dostałem w prezencie dwie półosie i co ciekawe na półosiach napis Civic 1,5i Całości jeszcze nie sprawdzałem czy w ogóle pasuje ale przyjmijmy, że tak.
Teraz moje pytanie: czy jest w ogóle sens pakować to wszystko - skrzynie prawdopodobnie od Civica 1,5i z nowymi cieńszymi półosiami. Ja tam mechanikiem nie jestem - ale chyba po coś to wszystko jest większe dla silnika 1,6. Po drugie o ile krótsze są biegi w takiej skrzyni - głównie jeżdze w trasy - wiec nie chciałbym, żeby nagle przy 140 km/h mieć np. 6 k obrotów.
Prosze o szybkie i rzeczowe odpowiedzi - jutro z rana albo montuje starą już bardzo zmęczoną i hałaśliwą skrzynie, albo nową z nowymi, cieńszymi półosiami.
pozdro
znalazlem cos takiego na allegro:
http://www.allegro.pl/item742247780_hon ... iegow.html
wygląda dokładnie jak pierwsza skrzynia jaką mi dali - czyli w miejscu gdzie w tej skrzyni ze zdjęcia jest czujnik - ja mam trzy dziury na mocowanie trzeciej łapy. - może to coś pomoże