Niestety mam problem z moim ed9,a dokładnie z układem przeniesienia napędu.
Objawia sie to dziwnym hałasem, jakby zgrzyt czy cos który dobiega mniej więcej z miejsca gdzie wchodzi do skrzyni przegób wewnetrzny i bardziej jest to słyszalne ze strony pasażera. jest to dośc głośne, na tyle ze jest bardzo słyszalne w aucie. Co ciekawe nie ma jakiejś reguły kiedy ten dzwiek sie pojawia i jak długo trwa. Czasem jest to zaledwie sekunda, czasem nawet 20 sekund,a jego wysokośc tonu jest zależna od predkości auta,a nie od prędkości obrotowej silnika. Pojawia się praktycznie na kazdym biegu,a kiedy juz sie pojawi i trwa dluzej moge dowolnie mieszac w biegach, przyśpieszać ostro badz łagodnie, chamować silnikiem jak i puszczać auto na luzie,a dzwiek dalej trwa i nie ma to na niego wpływu. Przestanie kiedy mu sie zachce. Wiadomo ze zaraz ktoś napisze rozbierz skrzynie to sie przekonasz. Ale już to zrobiłem. Inaczej bym nie zakładał tematu. W skrzyni zero jakich kolwiek opiłków, jakich kolwiek śladów tarcia, piłowania, zadnych ubytków, wybieraki są w 100% całe, wszystkie śruby na swoim miejscu. Jeszcze dodam ze skrzynia cały czas pracowała idealnie. Dla zobrazowania usterki nakręciłem film na yt.
http://www.youtube.com/watch?v=tIMNRO5A ... AAAAAAAAAA
w trakcie krecenia filmu auto wisiało dziobem do góry miało zapiety akurat 5 bieg i pracowało na biegu jałowym. To ze akurat dodany był gaz i nie zazgrzytało głośniej to był tylko jego kaprys. Slychać tez takie postukiwanie gdzieś z tamtej okolicy jak by coś lużno latało gdzieś po skrzyni,ale w niczego luźnego w niej nie znalazłem. Róznicowy też wygląda bardzo dobrze. Dobrałem sie też do przegubu wewnętrznego bo itak jest pęknięta guma, powyjmowałem kamienie i też nie zaobserwowałem nic nadzwyczajnego. A zem sie rozpisał
miał ktoś kiedys taki problem?? podpowie ktoś w czym szukać przyczyny?? bo ja już nie mam pomysłów.