witam mam problem, minowicie wciskam pedal sprzegla i zostaje na dole nie chce odbic sprawdzalem linke nie jest peknieta. nie wiem nie znam sie wiec moze mi powiecie co moze byc?
to spróbuj na 2 osoby taki myk zrobić jedna osoba niech naciska sprzęgło a druga niech patrzy czy się rusza przy skrzyni może poprostu linka się zerwała
jak linka sprawna i podciaganie nic nie da, to zostaly tylko 2 opcje:
1) pedal zawadza ci o dywanik 2) padlo sprzeglo (np oderwana okladzina) i niestety zakladam ze nie jest to pierwsza opcja :/
Ja miałem linke wyciągniętą , mniejwięcej w połowie sie rozplątała pod pancerzem tego nei było widac , jak zmnieniłem było ok potem dopiero to zobaczyłem jak rociołem pancerzyk cały z nudów
Z 3 miesiace temu juz nie wiele brakowalo a bym to sprzeglo wymienial ale kolega podpowiedzial zebym sprobowal poregulowac linka (tzn. poluznic troche) i tak tez zrobilem i ku mojemu zdziwieniu zaczelo znowu szarpac jak nowe - jednak co Honda to Honda
Niestety teraz to krecenie linka juz nic nie daje bo juz mam poluzowana prawie do konca i ledwo sie tocze, z trudem podjezdzam pod mala gorke.
Czytalem troche forum i natknalem sie ze niektorzy przed wymiana wlasnie pisza zeby sprawdzic linke czy dobrze luzno chodzi, czy moze czasem nie odbija i przez to mi sie slizga.
Szczerze watpie, ale wtedy sie zdarzyl cud to moze i teraz przez taki banal
Moze to byc wina tej linki ? Ciezko sie to sprawdza, to bym jutro wieczorem zajrzal ?