części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
Jak pisałem wcześniej pojawiły sie dziwne zgrzyty tylko przy redukcji z 3 na 2 i czasami zakleszczał się 1 bieg. (Hybryda fd 4,4)
Skrzynia padła na zawodach.
Rozebrałem skrzynie...
Okazało się że wodzik-widełki 1-2 biegu pekły. To już drugi raz mi się stało... Chyba za chamsko zmieniam biegi... Wymieniłem widełki włożyłek druga podkładke pod wałek sprzęgłowy (podkładke miałem od skrzyni P7 z concerto) więc zamontowałem sprężynową i zwykłą podkładke. Skrzynie wsadziłem do auta.
Biegi nie chodzą...
Zdjąłem skrzynie, próbowałem na sucho pokręcić wałkiem i nic. Baaardzo ciasno spasowany, nie dalo się ręką wałka ruszyć. Otworzyłem skrzynie wywaliłem podkładke, złożyłem skrzynie, wałek nie miał luzów wzdłużnych, kręcił sie swobodnie, więc skrzynia została zamontowana na auto iii...
Chodzi
Więc teoria że zawsze są 2 podkładki u mnie sie nie sprawdziła.
Możliwe że podkładka którą użyłem od concerto jest grubsza niż w CRX i dlatego było za ciasno.
Pozdrawiam!
Koledzy a co ze skrzynią w ED9 D16z5? czy to wszystko tak samo jak w skrzyni z sohc?
I w jakich silnikach w concerto była montowana skrzynia z krótszym FD ??
Koledzy możecie mi powiedzieć gdzie szukać problemu, bo z Atomowym zmieniliśmy łożysko na walku głównym (skrzynia seria), złożyliśmy wszystko do kupy, jednak podczas rozruchu auta jest dziwny świst przez jakąś sekundę i są problemy z biegiem 5 i wstecznym. 5 trzeba użyć siły aby wbić, jak się chce ją wybić to jest tak samo, a z wstecznym to już jest masakra bo nie chce za żadne skarby wejść . Nie mieliśmy problemów z jej złożeniem. Jedynie przy wyjmowaniu wypadły nam dwie podkładki. Może to jest tego przyczyna,że odwrotnie są one zamontowane ?
Może masz źle założony wsteczny,(odwrotnie), może coś nie tak z tym wybierakiem (ten kawałek metalu co podnosi i obniża to małe kółeczko od wstecznego), albo coś nie tak z wybierakiem (pod trybem Fd). Możesz też mieć źle złożone-synchro od V (sprężynka albo pierścień),ale to nie ma wpływu na wsteczny.
to jest tak ze jest problem na wybieraku juz bo do wstecznego on sie obkreca (i tu jest opor) a tak to wychodzi i wchodzi do skrzyni i z ..wiadomo o co chodzi na zewnatrz skrzyni.. choroba wie, fakt faktem wylecialy te 2 podkladki nie wiem skad, i tryb od wstecznego tez wylecial i nie mialem pewnosci jak zlozyc, no i wodzic na 2 srubki 10 tez odkrecalem taki z boku zeby wyjac choinki.. tak to jest z domanem skladac:-) mowie patrz na wszystko a on nic nie pamieta po chwili
te dwie podkladki miedzy lozysko a walek sprzeglowy
tryb od wstecznego ta odlana tulejka(odsadzeniem) do dolu
2 srubki nie graja roli i mozesz przykrecic to na oko bez ustawiania
a co do ciezkiego wbicia biegu to maga byc wlasnie sprezynki