A podczepie sie pod temat bo akurat wymienilem kompletne sprzeglo w swoim zlomie. Pytanie, jak wyregulowac DOBRZE sprzeglo na lince ? jakies rady ? Pokrecilem byle jak i auto jezdzi ale chicalbym je ustawic tak jak ma by i zeby szybko sie nie wysralo ze wzgledu na zbyt mocno lub zbyt luzno naciagnieta linke. Help
na lince masz regulacje linka wystarczy popuscic troche regulacje raptem to trwa z niecałą min. a gdzie ejst linka to wiesz przy skrzyni biegów tam jest tez regulacja
[ Dodano: 2008-03-17, 20:44 ] linka nie moze byc naprezona zostawcie sobie troche luzy na niej i juz jak bedzie za mocno podciagnieta mozliwe ze ebdzie wam sie slizgac spzregło bo bedzie lekko chwytało(wysprzeglało) kazdy ustawia pod swoją noge ja mam z 1-15cm luzu na pedale od sprzegła
chodzi mi o to ze teraz sprzeglo "bierze" mi wysoko czyli mozna powiedziec ze pozno.
i jak daje mu gazu i np wyprzedzam to mam czasem problem z wrzuceniem kolejnego biegu tudziez przygotowujac sie do wyprzedzania mam problem z redukcja.
koles mowil zeby najpierw sprawdzic sprzeglo - jesli bierze za wysoko to to wyregulowac
ale jak?? bo ja nie mam pojecia. dlatego prosze was o pomoc
"Honda [...] tworzy tak wspaniale maszyny jak CRX, NSX czy... PRELUDE!" - Jeremy Clarkson
widze ze nikt mnie nie poratuje dobra rada ze mnie jest taka jesli chodzi o mechanike.
crxa mam od 3 miesiecy i nie mam pojecia gdzie sie "POPUSZCZA" sprzeglo
"Honda [...] tworzy tak wspaniale maszyny jak CRX, NSX czy... PRELUDE!" - Jeremy Clarkson
a pod maske od 3 miesiecy zajrzales? po lewej stronie jak patrzysz przez mache masz skrzynie, i patrzaj gdze idzie linka, ona wchodzi do takiego patyka co on wchodzi potem do skrzyni, na tej lince jest gwint i taka nakretka plastikowa, to ta nakretka albo wkrecasz albo wykrecasz..