Zuzyte polosie napedowe do mojego EE8 (ok 1 cm luzu na wewnetrznych przegubach) zawiozlem do firmy MOTOMAX w Toruniu. Po 2 dniach odebralem zregenerowane polosie i zaplacilem ok 550 zl brutto. Zakres prac jakie wykonano wyglada nastepujaco: naprawiono, wymieniono, zregenerowano 3 przeguby (nie wiem co zrobili ale teraz jest GIT, nie ma zadnych luzow) a robili tylko 3 dlatego ze jeden przegub zewnetrzny byl nowy, sprawdzono stan i bicie pretow polosi, usunieto luz na lozysku przejsciowym itp, itd. Zalozono nowe oslony gumowe a nowy przegub nasmarowano. Jak narazie wszystko jest w jak najlepszym porzadku i mam nadzieje ze tak bedzie dalej. Tutaj wklejam link na strone internetowa w/w firmy http://www.motomax.pl/
No normalnie. Chwycilem rekami i czulem luzy na przegubach. Jedna czesc polosi przemieszczala sie wzgledem drugiej a luz wyraznie byl wyczuwalny na przegubie. Nie ma w tym zadnej filozofii. A jesli chodzi ci o to skad wiedzialem ze cos jest nie tak i co tknelo mnie zeby sprawdzic to wyraznie wyczuwalem opoznieinie i szarpniecie podczas ruszania w momencie puszczenia sprzegla i podczas zmiany biegow. Myslalem ze to moze sprzeglo szarpie ale po sprawdzeniu polosi okazalo sie ze przeguby maja bardzo duze luzy. Po zrobieniu polosi problem znikl.