Jakiego sprzęgła powinienem szukać do ED9 z silnikiem D16Z5 ?
Dodam, że rok 1991. Wyczytałem, że 200mm nie bo te są do wersji przed liftem. W takim razie 210 czy 212 mm ? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
edit: Po lifcie było 20 zębów, a przed 21 ? Dobrze mówie ?
jakie i skad byscie polecili sprzegło do tego samego modelu.nie wiem ile mam zebow ale mam 92 rok wiec chyba to samo. mam 100% stock i mysle nad exedy stage 1. skad moglbym najtaniej zamowic i czy w ogole warto inwestowac w takie sprzeglo? pozdrawiam
tooo jak jest w końcu koledzy ?
mam silnik d16a8 z przedlifta i chce wrzucić to sprzegło do d16z5 obecnego bo sie kończy ? moge czy jest różnica ?
w d16a8 tarcza zmierzona na 200mm
ile jest w z5 ? 200 czy 212mm ?
lekkie koło tez chciałem zrobić z tego z d16a8 dając do otoczaka ale podpasuje potem pod z5 ?
nie ma teorii przedlift czy polift spotykałem przedlifty 21 i 20 z najlepiej pierw zdjac skrzynie pomierzyc tarcze sprawdzic zeby na wałku i wtedy zamawiac
wrobel_junior no pewnie ze tak najlepiej zrobic a kolo zamachowe powinno pasowac jezeli ta sama skrzynia, ale tego w 100% nie jestm pewien. Moze zapytaj otoczaka, on nie jedno takie kolo juz przerobil
kur... ale zamotałem wybaczcie
sprawa jest taka że zapomniałem że przecież skrzynie też zmianiam.
Mam skrzynie ze sprzegłem prawie nowym od a8 przedlifta tarcza sprzegła 200mm i wrzucam to wszystko do z5. mam zamach seryjny ale mam okazje szybko kupić zamach odelżony koleś twierdz żę pod sprzegło 200mm.
wiec musze mu napisac czy to jest koło na 20 czy na 21 zebów tak ?
nie kolo, bo zamach nie ma nic do liczby zebow na walku w skrzyni!
jest tak:
Zylka23oln napisał(a): Jezeli oznaczona jest L3 1xxxxxxxxxxxx 200mm i 21 zebow, jezeli L3 2xxxxxxxxxxxxxxx to 210mm i 20 zebow
sa dwa rodzaje skrzyn z rozna liczba zebow na walku wyjsciowym i pod ten walek trzeba dobrac sprzeglo oraz docisk i kolo zamachowe gdyz docisk nie wejdzie bo inaczej sa rozstawione bolce centrujace na kole zamchowych "poliftowym"
zamachy oraz komplety sprzegla sa zamienne w kazdej d serii wiec, jezeli masz skrzynie "przedlift" to masz miec zamach docisk i tarcze przedklift i odwrotnie