wymiana i reka odjal
no ale to gdybanie jest moze wystarczy wymiana oleju i bedzie dobrze albo tak pisze pirul,

pirul napisał(a):pewnie synchronizatory się sypią albo jeździcie bez oleju w skrzyni tudzież na 15letnim

vrus napisał(a):to dymek zarzuc mi też tajemnicą bo mi 3 zaczyna strajkowac na wysokich obrotach
Synchronizatory 3-4 w Del Solu to chyba taka norma już, że się sypią
no cóż auto swoje lata ma
... koszta wymiany dość wysokie są niestety i brak zamienników 
a lewarek mam na luzie
i muszę wbić z powrotem piątkę, międzygaz i dopiero wyskoczy ładnie, jak się skrzynia zagrzeje to wszystko jest w normie, ale na zimnej czasem tak mam, jak cofnę lewarek bez sprzęgła jest to samo, międzygaz załatwia sprawę, nic nie zgrzypi, wszystkie biegi wchodzą miękko więc tego nie ruszam, MTF po zmianie sprzęgła troszkę pomógł ale niewiele szczerze mówiąc. Pewnie kiedyś sobie całą skrzynię przerzucę, nie będę się bawił w wymianę synchronizatorów chyba, że wydumam hybrydę. Narazie się tym nie przejmuję
A przy okazji - może ktoś też ma taką magiczną skrzynię? Bo nie widziałem żeby ktokolwiek pisał o takim czymś na forum
akurat mam ważniejsze wydatki bo bym wciągnął tą skrzynię z miejsca, swoją sprzedał za 150 i mam nową za 450pln 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości