del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
No wlasnie mam wszelkie bebechy z wnetrza tej skrzyni w misce .
Zaczynam lizac temat skrzyn. U siebie mam w ED9 skrzynie L3 z tego co mi wiadomo calkowicie seryjna, jeszcze przez nikogo nie dlubaną.
Z tego co widze to skrzynia S20 byla montowana w roznych Civicach z roznymi fd.
W tej S20 widac, ze sa aluminiowe wybieraki. Moja skrzynia S20 ma wlasnie jeden wybierak ulamany i daltego ją mam . Reszta bebechów jest ok.
Ma tez impulsator do predkosciomierza, juz nie ma tradycyjnej linki jako napedu Vmetera.
Czy na podstawie tych dwoch danych, tzn aluminowych wybioerakow i impulsatora mozna przyblizyc w jakim aucie z jakim motorem pracowala ? Wszystko mi chodzi o okreslenie poszczegolnych przelozen biegow oraz glownego fd.
Czy ktos z was wie cos na temat manula do S20 ?
Ktore to jest Fd w tej skrzyni ? Czy to jest obudowa mechanizmu roznicowego (czyli takie duuze, chyba najwieksze trybko) i taka mala co sie z nim kreci ?
badam napisał(a):a z samego numeru chyba za duzo sie nie dowie..
Wlasnie ze sie da to co napisalem wywnioskowac
elmer, jezeli masz bebechy w misce, to licz zęby przelozen jednego walka i drugiego, podziel i bedziesz mial przelozenie. Tak samo z FD, policz ile ma zebow te najwieksze kółko jak 71 to mozesz byc zadowolony, bo fd 4.4375 ;D
Ok, ale jest problem, bo polosie z ed9 nie wchodza w roznicowke od tej s20, sa za duze po srednicy. ale z tego co widze to trybo 71zebow jest przykrecone na 10srub do roznicowki. Domyslem sie ze w skrzyni L3 tez jest duze trybo na 10srub, wiec plug&play duze trybo ? A co z malym ?
[ Dodano: 2009-09-06, 18:00 ] No to by wychodzilo, ze poszczegolne biegi pozostane z rexia. Tylko fd sie teleportuje. Hmm no to mam wiedze. Podziekował.
Jednak najpierw zloze sobie serie z kombinowanym dootem i wylotem 2" przelotowym w 100% .