jak wyjac i wlozyc polosie jak przegub itd

michal11221
Forumowicz

jak wyjac i wlozyc polosie jak przegub itd

przez michal11221 » 2009-10-09, 09:43

Witam pilne!!!chcialem dzis wymienic oslone przegubu i wszystko poszlo dobrze oprocz tego ze polos chyba wyszla mi ze skrzyni bo jakos krzywo sie kreci i nieiwiem teraz chyba musze zdjac ta oslone druga i ja jakos wlozyc ...wiec tu moje pierwsze pytanie jak wlozyc polos w skrzynie ...a drugie to to ze podczas czyszczenia przegubu wylecialy mi te kulki i obrocilo sie to cos z tymi frezami w srodku co sie nabija na polos i niewiem jak to bylo wiec mowie zaloze na polos i zobacze tak i tak i jak bedzie pasowac no i jak zalozylem na sprobowanie tak nie moge teraz zdjac i nadal niewiem ktora strona to wlozyc...no i chyba musze wlasnie i tak wyjac polos ze skrzyni calkowicie i wlozyc w imadlo i dopiero wybic teraz ten przegub...i tu kolejne pytania...czy ze skrzyni nie wyleci mi zaden olej??czy da mi ktos fote ktora strona ma to wejsc na polos zebym juz nie kombinowal...a i jak teraz wlozyc te kulki z powrotem da sie????pomozcie mi prosze

nemezis
Forumowicz

przez nemezis » 2009-10-09, 09:57

napisałęs to tak, że nie wiem o co chodzi. Po pierwsze uzywaj czasem znaków interpunkcyjnych. Po drugie: przegub Ci ze skrzyni wyszedł czy sam w sobie sie rozłączył?
Do piękna trzeba dojrzeć...niektóre rzeczy piękniejsze być nie moga - CRX

kruku85
Forumowicz

przez kruku85 » 2009-10-09, 09:57

napisz jeszcze raz po polsku, okresl o jkaim przegubie mowisz o jakiej oslonie bo piszac "druga osłona" to nic nie wiadomo

michal11221
Forumowicz

przez michal11221 » 2009-10-09, 10:03

no wiec tak wybilem przegub zewnetrzny zaczalem go czyscic wylecialy mi kulki i to co jest w srodku niego sie okrecilo...to co ma wielofrezy i wchodzi na polos....i nie wiedziaem jak to ma byc wiec sprobowalem w jedna strone czy wchodzi w druga czyli obkrecilem to cos z powrotem....no i zalozylem na polos!a teraz nie moge zbic przegubu wlasnie przez to bo wydaje mi sie ze tocos bylo zle obkrecone i cos sie tam zaklinowalo....i podczas zbijania polos wyleciala ze skrzyni trzyma sie tylko na tej gumie (oslonie)a jak nia krece to czuje ze wyskoczyla...no i teraz musze ja chyba calkowicie wyjac zeby zbic ten przegub ...odwrocic to cos w srodku tak jak powinno byc(tyle ze nie mam pojecia jak to ma byc):( nastepnie wlozyc kulki wlozyc przegub no i cala polos w skrzynie i kompletnie nieweim jak sie do ego wszystkiego zabrac i co i jak gdzie ma wejsc:(

atom1
Moderator

przez atom1 » 2009-10-09, 10:19

po 1 masz zdjac dekielek od kola i odkrecic nakretke od przeguby na klucz 32,
2 zdjac kolo i delikatnie przez polano wybic przegub z piasty
3 spuscic olej w skrzyni albo nie spuszczac jak wolisz :]-
4 wziac plaska lyzke do sciagania kol, plaskownik lub wielki srubokret i wsadzic go miedzy skrzynie a wystajacy z niej przegub
5 energicznie popchnac lyzke zapierajaca sie o przegub i wyskoczy- i tyle!!

jak to polos od strony kierowcy to nalezy jeszcze odkrecic podpore ktora znajduje sie nad pod filtrem oleju 3 sruby 14

przegubu w hondzie sie zbic nie da :-) chybaze fartem- ja ostatnio u domana rozcinalem je szlifierka na pol..i dopiero zeszly
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

kruku85
Forumowicz

przez kruku85 » 2009-10-09, 12:34

michal11221 napisał(a):podczas zbijania polos wyleciala ze skrzyni trzyma sie tylko na tej gumie (oslonie)a jak nia krece to czuje ze wyskoczyla

wydaje mi sie ze masz wszystko w porzadku po tym co napisales. Miedzy przegubem wew a skrzynia nei ma zadnej gumy wiec jakby ci wyskoczyl to bys go wyjal. Po drugie tam nie ma zadnych kulek tylko 3 kamienie.
Stary moze zrob jakies fotki bo nik ci nie pomoze po takim opisie problemu

michal11221
Forumowicz

przez michal11221 » 2009-10-09, 20:27

juz zrobione po 4 godzinach ogarnalem temat:)polos wyskoczyla i trzymala sie na gumie!!!na tej w ktorej jest krzyzak...
najwiecej jeban... bylo z nim nie moglem go nijak wlozyc....z wybiciem przegubu tez bylo ostro ale w koncu se udalo no i kolki wlozyc niewiem jak bylo bo wujaszek to robil ale po niecalej godzince wszystkie byly juz na swoim miejscu ....wiec wszystko sie da:)