Koledzy, mam "mały" problem z moją padlinką. Zapiąłem pierwszy bieg, ruszyłem, chciałem zapiąć drugi i już się to nie udało. Myślałem, że się sprzęgło skończyło ale raczej uślizgów wcześniej nie stwierdziłem, więc chyba nie. Linka została troszeczkę podciągnięta i dalej to samo, czyli biegi mogłem wciskać podczas odpuszczania sprzęgła i to też nie zawsze. Skończyło się to jednak możliwością wciskania biegów, lecz nie przekłada napędu na koła i ze skrzyni dobiega grzechotanie. Pomożecie naprowadzić mnie co się tam porobiło i jak to dobrze naprawić?
Jak nie chcesz wydawać większej kasy na remont skrzyni to jej nawet nie rozbieraj tylko kup sprawną używkę i zamień. Z tego co piszesz to pewnie różnicówka się skończyła bo małe szanse żeby zmieliło główne przełożenie, a jeśli trzeszczy na każdym biegu to raczej innej możliwości nie ma. Chyba, że nie ma oleju w skrzyni to się po prostu zatarła.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
Z tego co wiem nie bo tam jest inna średnica sprzęgła i inny wieloklin na wałku.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project