Witam wszystkich . Mam pytanie, Czy ktoś może wie czy da radę założyć do ED9 Felgi 7 calowe ET 35 Opona 195/45/16. Najważniejsze to ET czy nie będzie przycierało gdzies bez dystansów oczywiście, Mam na Oku Advany 843.. Pozdrawiam
u mnie (choc nie znam swojego et ale musialo byc podobne) na 205/50/16 i ucietych 2 zwojach sprezyny z tylu (seria) bywalo ze przyciera. wiec jesli chodzi o szerokosc to jest blotnik na linii, ale jak wezmiesz pod uwage swoj profil opony i zawieszenei czy seria czy twardsze to powinno byc ok.
u mnie (choc nie znam swojego et ale musialo byc podobne) na 205/50/16 i ucietych 2 zwojach sprezyny z tylu (seria) bywalo ze przyciera. wiec jesli chodzi o szerokosc to jest blotnik na linii, ale jak wezmiesz pod uwage swoj profil opony i zawieszenei czy seria czy twardsze to powinno byc ok.
et15 i 8,25" da rade to czemu i takie nie miały by dać rady , jeśli balona nie zrobisz to wszystko ładnie będzie się zgrywało. profil 45 lub 205/40 (prędzej dostaniesz)
195/45 R16 to zamiennik seryjnego lacza 185/60/R14, czyli zewnetrzna srednica calego kola jest w zasadzie identyczna, a czy siadzie - ja mam felge 7" ET35 i opone 195/50 R15 a wiec zewnetrzna srednica calego kola taka sama, szerokosc opony ta sama, szerokosc felgi ta sama i takie samo ET, jedynie moja felga jest o cal mniejsza, czyli sila rzeczy mam wiecej gumy na boku opony, przy 16" gumy jest mniej, wniosek taki ze cale kolo ma identyczne wymiary, u mnie nic nie przyciera, zawias -40