W sobotę zabieram się za wymianę uszczelnień tłoczka w tylnym zacisku, wiec czeka mnie też odpowietrzanie.
I tu mam parę pytań:
1. Kolega polecił mi sposób z dużą strzykawką, ale do końca mi go nie wytłumaczył.
Wie może ktoś dokładnie jak się to robi i mógłby napisac:)??
2. Ma ktoś schemat jak wygląda mechanizm tej dźwigni do zaciągania ręcznego? ( elementy które znajdują się w zacisku )?
3. Czy blokując przewód hamulcowy zaraz przed zaciskiem (tak jak mechanik w swoim programie), po takiej wymianie muszę odpowietrzyc tylko ten jeden hamulec?
4. Jakiego płynu hamulcowego dolewac? Nie wiem jaki jest wlany.

juz taki ferodo dot 5.1 kosztuje 20zl za pol litra a w caly uklad wejdzie ci niecaly litr wiec lepsiejszy plyn do codziennej jazdy masz za 40zl a jakis dot4 pewnie taniej i sie nie zastanawiaj tylko przy okazji zmien sobie caly plyn zobaczysz jaka bedzie roznica w hamowaniu, 10 minut roboty nawet podnosnika nie potrzeba, a jesli to cie nie przekona to moim zdaniem jak nie wiesz co masz w ukladzie i tam nie zagladales a auto masz chwile to i tak powinienes profilaktycznie sobie odpowietrzyc bo nigdy niewiadomo czy poprzednik zrobil to porzadnie, mieszanie plynow dot3 z dot4 jest mozliwe ale to nie jest najlepszy pomysl mimo wszystko.