wspomaganie CRX - pytanie o przewód od pompy do maglownicy

Sebastian_O
Forumowicz

wspomaganie CRX - pytanie o przewód od pompy do maglownicy

przez Sebastian_O » 2008-03-19, 14:41

Witam !

Kupiłem zestaw wspomagania kierownicy od civica 4g 1,5. Całość - belka przekładnia pompa łapa węże itp itd.

Najpierw miałem dopasować łapę SOHC do silnika DOHC, ale pomyślałem, że łatwiej kupić łapę DOHC ;-) więc ją kupiłem... Łapa pasuje, ale pompa nie ;-), no to kupiłem pompę DOHC...
I juz mnie krew zalewa, bo teraz owszem, pompa pasuje, ale wąż między pompą a przekładnią nie pasuje z pompy SOHC do pompy DOHC...

Ciekawe czy jak kupię ten wąż od np concerto, to czy mi znowu spasuje do przekładni kierowniczej...

Cholera mnie już powoli bierze i zastanawiałem się nawet nad przerobieniem jednak tego mocowania SOHC ale pewnie znów by się nie zmieściło między silnikiem a pasem przednim, bo pasek SOHC jest napinany poprzez odsuwanie pompy do przodu, a DOHC poprzez podnoszenie pompy w góre.
Poza tym i tak ta "dziura" na rurkę do przekładni wadzi lekko o pas przedni ale to można lekko go podgiąć i będzie ok.

Moje pytanie więc brzmi - czy ten wąż z concerto spasuje do przekłani civica czy znów będzie zonk...

giscrx
Forumowicz

przez giscrx » 2008-03-19, 15:42

jeżeli będzie od DOHC to spasi
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.

Sebastian_O
Forumowicz

przez Sebastian_O » 2008-03-24, 15:05

a może ma ktoś takie coś na zbyciu, bo - psia krew - nigdzie tego nie moge zdobyć... Koleś od którego kupiłem pompę - urżnął toto nożem i dupa blada...

giscrx
Forumowicz

przez giscrx » 2008-03-24, 20:45

ja też miałem z tym problem, miałem wąż do pompy SOHC i końcówkę węża od pompy DOHC, powstał mix za pomocą spawarki i wszystko git
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.