mam dylemat, koncza mi sie heble w aucie, z przodu gladkie brembo sa juz pokrzywione jak sqrwysyn, klocki na rezerwie juz wiec wszystko do wymiany. stoje przed dylematem, duzo osob ostatnio chwalilo zestaw nawiercanych turbogroove 242 z klocami redstuff, komplet by wyszedl (tarcze przod, klocki, plyn) troche ponad tysiaka i nie wiem czy inwestowac w ten zestaw czy swapowac heble od iVT. ktos ma porownanie jak hamuje jedno i drugie? bo nie chce po prostu przeplacac za swap jak na tamtym zestawie moze byc kosa ale tez nie chce go kupowac jak ma sie okazac ze sie grzeja/krzywia itd. ktora opcje polecacie? inna sprawa czy do swapu hebli z iVT potrzebna jest tez pompa i serwo z niego?
pompy i serwa nie potrzebujesz, ja bym byl za swapem na 262
turbo dziura zostala stworzona by dac szanse V8
sprzedam: - lsd s80 -500zl, osprzet b18c4 i b16a2
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
Redstuff to dośc mocne klocki, które trzeba rozgrzewać przed jazdą na krótkich duystansach, w przypadku Greenów juz jest to lepiej, a sa tez równie skuteczne.
Ja poszedłem w zestaw EBC Turbogrove + Greenstuff + płyn EBC, co rawda kilka dni temu miałem wymieniane dopiero klocki i tarcze, i jeszcze autem nie wyjechałem, także wrażenia z jazdy powiem w piątek.
Ale własnie znajomy ma taki zestaw i jest zadowolony.
Tu masz specyfikacje klocków:
jezdze raczej ostro, srednio co 2 miechy startuje w sprintach na torze wiec co do klockow bede uderzał w redy, interesuje mnie sama kwestia ten zestaw czy 262.
Ja polecam redstuff + turbogroove + ebc + reperaturki + czyszczenie calego ukladu porzadnie i bedzie git Nie mam odniesienia do 262 bo jezdzilem tylko EE9 z konczacymi sie klockami ale musze przyznac ze stock vs stock oczywiscie 262 - logiczne.
Po te rzeczy zglos sie do typa civic45 na CKPL bo ma chyba najlepsze ceny.
Np jak sobie latalismy jakies proby na torze, czy nawet zapierdzielanie po miescie albo pare oooostrych hamowań na trasie nigdy nawet dymka nie puscily Jeszcze jakbys przewody zmienil to baaaajka.
Ja bym wolal przekladke na 262mm , cenowo to chyba nawet podobnie wyjdzie, albo nieduzo drozej.
Pozatym kiedys mozesz tez zalozyc turbo groovy i lepsze klocki na wieksza srednice