jakie polecicie mi zawieszenie zeby zmienic seryjne ale zeby nie bylo twarde tylko zeby obnizylo samochod podajcie jakies linki, firmy, do 800 blaszek $
ja bym kupił nowe amorki a springi jakieś używane dobrej firmy, nowe springi beda na bank twarde, nieujeżdzone. natomiast połączanie używanych z nowymi amorkami moze być ok. amorki GT CUPLINE masz za 549zł a sprężyny używane Vogtland albo Koni masz za 300 zł i powinno być ok
Do piękna trzeba dojrzeć...niektóre rzeczy piękniejsze być nie moga - CRX
jak cos to mam na handel 2 amory przod, wygladaja jak te cale gt cupline, tylko, ze to niby z jakichs likwidowanych zakladow z holandii (tak twierdzil koles co od niego kupilem z allegro), niestety okazaly sie za dlugie do mojej starej zawiechy i tera leza i sie kurza...
no przeciez masz wszystko u kolesia z drugiego linku
amortyzatory komplet http://moto.allegro.pl/item337111834_ho ... _kpl_.html sprezyny od biedy tez ma ale sobie odpusc i kup gdzie indziej, lepiej za ta cene uzywki ale jakies konkretne
Moim zdaniem jak ozenisz te gt cupline ze springami eibacha bedziesz bardzo zadowolony no ale wybor otwarty
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project