Mam takie pytanka odnośnie zawieszenia:
1) Czy można mieć w crx'ie na przodzie seryjne amorki+sprężyny, a na tyle już sprężyny obniżające (-40) + amorki z możliwością utwardzenia?
2) Czy jak na przód mojego EE8 wsadzę seryjne amorki+sprężyny z ED9 to coś się stanie złego? Czy autko się tylko obniży (o ile? zadziała to w ogóle?
)
3) Opcja amortyzatory o regulowanej twardości + seryjne sprężyny zdadzą egzamin?
4) Rozumiem, że tych Coilover'ów nawet nie brać pod uwagę
Przyznam, że pierwsze wrażenie dobre zrobiły, ale jak poczytałem, to mi się tego raczej odechciało.
No i na koniec dodam, co chcę zrobić. Mam crx'a obniżonego (podobno) o 40mm (choć mi się wydaje, ze przód leży trochę więcej niż -40) na amortyzatorach o regulowanej twardości. Przód MUSZĘ koniecznie i bezdyskusyjnie podnieść
. W tym momencie to problem miałem, żeby wjechać do garażu kumpla.. (próg na wjeździe ma jakieś 5-6 cm). Zastanawiam się teraz nad tym jaką metodą to zrobić (gwintowane zawieszenie na ten dzień odpada - może w przyszłym roku
). Zdj z tego, jak teraz wygląda auto jest w moim temacie 'moje niebieskie ee8' (link w podpisie). Ew jak ktoś chce to mogę porobić zdjęcia jak to wygląda (może coś to pomoże)
Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem i pomoc