Witam!
Mam problem tego typu ze wywalo mi blad 44 abs, ktora juz usunalem tzn wymienilem cala piaste z lozyskiem abs - pulsowanie pedalu hamulca jakie mialo wczesniej ustalo, ale abs teraz wcale nie dziala, tylko zapala sie kontrolka absu i tak sie swieci, sprawdzalem ponownie bledy absu samodiagnostyka i nic juz nie wyswietla, czyli wychodzi na to ze trzeba by bylo zresetowac komputer abs, w jednym z poradnikow znalalzem taka instrukcje kasowania bledow, ktora kompletnie nie dziala:
Kasowanie:
1: Wyłączyć zapłon.
2: Połączyć ze sobą oba kołki wtyku diagnostycznego.
3: Wcisnąć pedał hamulca.
4: W czasie wciśnięcia pedału hamulca włączyć zapłon. Po ok. 2 sekundach lampka wyłącza się.
5: Gdy lampka jest zgaszona: Zwolnić pedał hamulca. Po ok. 4 sekundach lampka ponownie zapala się.
6: Gdy lampka świeci się: Uruchomić ponownie pedał hamulca i przytrzymać wciśnięty. Po ok. 4 sekundach lampka wyłącza się.
7: Gdy lampka jest zgaszona: Zwolnić pedał.
8: Po 4 sekundach lampka miga dwukrotnie wskazując tym, że kody błędów zostały skasowane.
I tu moje pytanie jakie sa jeszcze inne sposoby na kasowanie bledow abs w del solce??Moze wyciagnac jakis bezpiecznik z puszki, jesli tak to ktory i na ile czasu??
Z góry dzieki za rady.
Pozdr