SwiEty, zadnego problemu nie bedzie, kolo 195/50/15 ma srednice 576mm, a wg obliczen 205/45/16 ma 590.9 czyli troszke wiecej co przy seryjnym zawieszeniu roznicy nie robi
Miałem w solce felgi 17" z oponkami 205/40 i 215/40, et 35. Jak wjechałem w koleinę to trzeba było nieźle szarpnąć żeby z niej wyjechać. W koleinkach możnabyło puścić kierownice i solka jechała jak po szynach.
SwiEty, wrzuć felgi, przejedź się, po czym oddaj dalej, bo na pewno sobie ich nie zostawisz do CRXa Krychu, jemu raczej nie chodziło o problem przekłamania licznika, tylko o prowadzenie, a będzie beznadziejne
mialem w ed9 et 37 i prowadzil sie beznadziejnie... przy wiekszych predkosciach (150km/h) na drodze z koleinami jechal gdzie chcial.. teraz mam et 45 czyli takie jak powinno byc i auto jedzie jak po szynach
Z tego co widzę jest wiele negatywnych opini co do tego typu i rozmiaru felgi. Więc już sam niewiem chyba po prostu je sprzedam i kupie sobie 15 tylko i tak pewnie z et 35-38 bo te które mi się podobają właśnie takie ET maja nigdy nie widziałem większych. Czasami trafia się et50 ale to już chyba za dużo.
Ja generalnie nie jeżdżę szybko poza kilkoma wypadami w dłuższa trasę. Bo po mieście gdzie się śpieszyć
A ogólnie chodziło mi o to czy wogole podejdą i oczywiście czy nie będę narzekać na jazdę.
A wrzucenia na chwile chciałbym uniknąć znam siebie jak już coś będę miał to zdejmę jesienią. Bo nie będę miał czasu szukać czego innego
www.kupujez.pl - Sklep internetowy - Turystyka, Militaria, Dom i wnętrz Plecaki taktyczne, militarne, turystyczne, trekkingowe, myśliwskie, Wisport, Texar, Camo Garnki, Patelnie, Dekoracje, Wyposażenie, kuchni, łazienki, wnętrza
mialem podobne dylematy dot. ET do ED9. to nie prawda ze trudno znaleźć felgi z ET wiekszym niz 35-38. sam znalazłem ostatnio i zakupiłem [patrz moje posty w tym temacie] felgi 14 z et 46. białe, wzór bardzo podobny do OZ [szprychowe], całkiem lekkie.
Po prostu musisz szukac... np Allegro wpisujesz w wyszukiwarkę [juz w docelowym rozmiarze] ET 45 i jedziesz. ew mozesz tez poszukac 43 42 40. Z nowych felg znalazlem felgi firmy HIJOIN [ http://alufelgi.net/kategoria-5-16_cali ] maja et po 40 i 45. w sumie jak nie jezdzisz jakos hardcoreowo to moze sie nadadzą, ja wolalem jednak nie ryzykowac.
OZ RACING tez robi felgi z podobnym et. Nakłaniałbym jednak aby priorytetem były wlasciwosci jezdne, nie wygląd itd.
ja nie mowie że niema wogóle ale te wzory które mi się podobają niestety brak takich ET :/ Sprawdzam niemal codziennie od roku hehe i nic nie znalazłem. Dlatego szukam jakiś alternatyw. Akurat tu mi trafią felgi w dobrym stanie ale ich chyba nie założę bo szkoda mojego czasu Nic szukam dalej...
www.kupujez.pl - Sklep internetowy - Turystyka, Militaria, Dom i wnętrz Plecaki taktyczne, militarne, turystyczne, trekkingowe, myśliwskie, Wisport, Texar, Camo Garnki, Patelnie, Dekoracje, Wyposażenie, kuchni, łazienki, wnętrza
Ja na początku jak miałem edka to jeździłem na stalówkach z et43, potem przerzuciłem się na alu et35 15 cali 7j, i jak dla mnie różnica była, ale na plus dla alu z et35. Lecz to wszystko też zależy od opon i oczywiście od prostości felg. Teraz kupowałem nowe felgi do swojego ee8 i też kupiłem 15 cali et35 tylko że 6.5J i jak dla mnie jest spoko i też spoko się prowadzi.