Walter, oooo to teraz madrze napisales i chyba ma znaczenie bo mnie dosc rzuc na koleinach ;/ ale idzie jechac te 130-140 bo powyzej to troche ciezko juz sie robi a najgorzej to zeby wyjechac z nich ;/
Mialem cos takiego w swoim crxie,winne byly sworzenie wachaczy górnego i dolnego,radze Ci kolego wybić końcówke drążka z piasty czy jażma(nie wiem jak dokładnie to sie nazywa) i zobaczyc jak sama piasta z tarczą sie obraca, u mnie byly zapieczone sworzenie aż wkoncu sie jeden urwał skutek- koło w poprzek,felga zryta no i koszty,pozdro
marian z5 napisał(a):dymek1988 oco chodzi z tym podtekstem w moim imieniu
o w morde, jest to kod używany przez niektórych użytkowników forum, tzw BBCode, dzięki którem użytkownik forum widzi swój nick, ja widzę że ma tak : "giscrx jezdzisz szybko? zwolnij szkoda zycia" a ty widzisz "marian z5 jezdzisz szybko? zwolnij szkoda zycia " i to tyle
PROPONUJE ZROBIĆ TAKI TEMAT PRZYKLEJONY, BO CO CHWILĘ KTOŚ SIĘ DZIWI O CO BIEGA
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
Podbije temat, może odgrzany kotlet, ale w sumie mam podobny problem po ostatniej pięknej dziurze na ciemnej drodze w centrum pięknego miasta Kraków Otóż wpadłem w dziurę lewym przednim kołem przy niewielkiej prędkości ( max 40km/h) i od tego czasu wydaje mi się że przekładnia nie działa jak należy. Pierwsza rzecz jaką usłyszałem to to, że czasem kierownica przy kręceniu piszczy, nie zawsze. Druga rzecz jaką zauważyłem to właśnie nie odbijanie kierownicy i wydaje mi się, że przy kręceniu chodzi bez oporu w niewielkim zakresie, a później opór jest wyraźniejszy.
W zawieszeniu nic nie puka, przynajmniej nie pojawił się żaden nowy dźwięk, który by mnie niepokoił. Zawieszenie jest twarde bo czerwone ES + bilstein b8 + H&R więc każda najmniejsza dziura jest odczuwalna.
W sumie nie będę tak czy siak tego naprawiał bo pogoda i warunki w garażu nie pozwalają na babranie się, ale chciałbym mniej więcej ocenić co się stało i jakie będą koszta naprawy.
z góry dzięki