Bicie przy hamowaniu

Tomcat Turbo
Forumowicz

przez Tomcat Turbo » 2011-05-06, 22:14

chmiel90 napisał(a):Shit, ja właśnie słyszałem wręcz odwrotnie że ferodo są cholernie twarde, więc z nich zrezygnowałem na rzecz ate, a z tymi tarczami, no cóż, nadają się one do toczenia czy heblować je dalej??

Ferodo premier to zdecydowanie miękki pylący klocek :) Ja tez bym wywalił te tarcze (oddał do reklamacji jak masz możliwość ) i zainwestował w tarcze ATE lub Zimmermann chyba ze to kwestia krzywej piasty...
WARNING! Small children may get sucked into Turbo ! ! !

tomekjozwiak
Forumowicz

przez tomekjozwiak » 2011-05-28, 22:48

Jeżeli czujesz drgania pod pedałem podczas hamowania to najprawdopodobniej winne są tarcze, mogą być fabrycznie krzywe, w sumie żadna nowość, szczególnie w low costach :) albo niepoprawnie zamontowane, mechanikom raczej rzadko chce się cokolwiek czyścić przy wymianie czegokolwiek, a okazuje się że ma to duże znaczenie nawet jak zmieniasz koła, to należy przeczyścić powierzchnię żeby felga dobrze dolegała. Kiedyś kupiłem tarcze mikoda, nacinane itd, fajnie to wyglądało ale z porządną tarczą to one niewiele miały wspólnego, pokrzywiły się po kilku mocnych hamowaniach i tyle było radochy z wydanych 120zł, czasem człowiek chce przyoszczędzić a potem się okazuje że efekt jest odwrotny :/
Rally Drivers Do it Sideways :]

Poprzednia strona