Witam...Mam pewne pytanko czy jest jakiś sposób na pozbycie się przedniej belki w CRX ED9 91" ponieważ mam 3"calowy downpipe który idealnie wchodzi w belkę.I teraz zastanawiam się co zrobić bo nawet przy przeróbce downpipe 3"calowy nie zmieści się między blokiem a belką a wyciąć go na 5cm w głąb to też chyba nie będzie bezpieczne??
1 i 3 zdecydowanie nie polecam - miałem do czynienia z takimi i są kompletnie do dupy
2 nie będzie pasowała do ED (mocowania w podłużnicy są pod kątem a nie proste)
znajdziesz na ebayu takie do ED za ok 130 baksów.. można też śmiało samemu robić, ale trzeba użyć twardych śrub
badam napisał(a):ciekawe z tym linkiemnr2 bo faktycznie mocowania nie sa wzdłuż osi pojazdu
bo właśnie tak są w crx'ie, jakbyś rozbierał to byś wiedział, wszystko jest dobrze, tak samo jest w seryjnej belce
wszystko idzie zamontować, to co ejst na drugim linku idzie na mocowania belki a to co jest na tamtych linkach mocuje się do seryjnych TOW HOOKów z przodu a raczej zamiast ich
[ Dodano: 2011-12-19, 00:39 ] wez pod uwage że wtedy masz jedną łape mniej do silnika ale widzialem gdzies robia w stanach takie z gotową łapą odrazu
Sprawa została załatwiona bardzo szybko...Quwax z Empire Racing wykona Mi TRACTION Bara w bardzo dobrych pieniądzach na dodatek będzie taki jak Mi Potrzeba.
Ale się zamieszanie zrobiło Linki dałem poglądowo,pierwsze z brzegu jako poglądowe o co chodzi w temacie Wydanie czterysta baksów na traction bara jest przerostem formy nad treścią
mocowanie do towhookow to nieporozumienie - tam są 3 śruby zgrzane w podłużnicy, które dość łatwo zerwać takim traction barem.. mieliśmy przez takiego traction bara sporo problemów i nie obyło się bez przeróbek
jedyne właściwe miejsce od mocowania, to seryjne gwinty
[ Dodano: 2011-12-21, 17:39 ] tu są bardzo dobre foty dobrego traction bara