auto jest w powietrzu, ale chyba nie powinno byc tak krzywo kolo, zbieznosc sie zmienia, ale juz nie mam mozliwosci regulacji bo jest maksymalnie w lewo jak juz pisalem.
ogolnie czy jest w stanie ktos potwierdzic czy te wachacze od zbieznosci roznia sie od siebie dlugoscia? przy heblach z mb6 a normalnych 240mm w del solu.
no to zobaczymy jak napelnie plynem uklad, bo kupilem swap mb6 i stan idealny okazal sie stanem oplakanym do kompletnego remontu, przez to po pracy na wysokich obrotach grzebie zeby na wieruszow zajechac...
auto opuscilem i przesuwalem ale nic sie nie ukladalo jest masakra czy tyl moze byc po dzwonie skoro oba kola sa skierowane w jednym kierunku czyli \ \
nie moze a musi byc gdzies krzywo, jezeli na starym zestawie bylo dobrze to znaczy ze kupiles jakis powypadkowy zestaw, to prawe kolo to jest jakas masakra i trzeba najebac z 7 podkladek pod maly cukierek zeby to wyrownac
jak dobry jest typ od zbieznosci to powinien ci to ogarnac i wyprowadzic jakos na prosta (raczej trzeba dac dluzsze sruby do malego cukierka i pokdladek dolaodwac)
Kupiłeś krzywe wahacze wzdłużne, je bardzo łatwo skrzywić uderzając lekko w krawężnik bo to cienka blacha. Ale każdy civic/solka/crx od 88 do 2000r. ma takie same te wahacze. Jak masz stare to najlepiej zamień na stare. Całą piastę z hamulcem odkręca się od wahacza wzdłużnego 4 śrubami torx znajdującymi się z tyłu wahacza wzdłużnego. Trzeba kupić porządną nasadkę, klucz z przedłużką, dużo napsikać wd40 i najlepiej podgrzać palnikiem żeby to rozkręcić bo nie dość że będzie skorodowane to skręcane jest na klej. Ja sobie potem na zwykłe śruby 10 klasy skręciłem. Miałem podobny problem ale sam zepsułem na torze Na oko nawet nie było widać że te wahacze krzywe a koła stały w cały świat. Założyłem stare z bębnów
kumpel po 23 przyjechal z torxami i nasadka 24 ktorej mi brakowalo i odkrecilem bez problemu
przeloze w swoje stare wachacze
czyli w wachaczach w ktorych sa bebny moge zamontowac piasty z zaciskami? bo moj juz sprzedany tak na ogol jest ale jak podchodzi to wsadze u znajomego w jego wachacz
bin, te wahacze tak jak pisałem w każdym civiu, solu, crxie, nawet integrze są jednakowe, obojętne czy tarcze czy bębny i rozmiar hamulca To jest z tak cienkiej blachy że na przyklejonym sliku lecąc bokiem można skrzywić poskładaj na mega spot