Czerwone sprężyny H&R w ED9

Jacques
Forumowicz

Samochód: CRX ED9 Rally

Czerwone sprężyny H&R w ED9

przez Jacques » 2012-09-28, 11:30

Hej,

czy ktoś mógłby mi podać numery czerwonych sprężyn H&R przednich i tylnych z zestawu dla ED9?
Posiadam ED9 służące do amatorskiego sportu, zestaw czerwonych sprężyn H&R zastałem wraz z kupnem auta, natomiast zastanawia mnie, że np. z tyłu są to czerwone H&R (25040), które nie są progresywne. Chciałbym się upewnić, że posiadany przeze mnie zestaw jest ok a nie jakiś "kombinowany" ;)

Luke555
Forumowicz

przez Luke555 » 2012-09-28, 12:14

Może troszkę odbiegnę od tematu, ale to czy zestaw jest OK czy nie, powie Ci fotokomórka a nie katalog H&R.

Znam zawodników z RSMP którzy nie znają firmy i modelu sprężyn na jakich jeżdżą, ale za to wiedzą doskonale jaką mają twardość i inne parametry.
W torowym aucie też bym poszedł w tym kierunku.

Pozdrawiam,
Luke555
Obrazek

Jacques
Forumowicz

Samochód: CRX ED9 Rally

przez Jacques » 2012-09-28, 12:36

Łukasz, to jest akurat oczywista oczywistość i fotokomórka nie pokazywała, żeby zestaw był jakoś strasznie zły. Zachowanie auta również, pomimo "amortyzatorów zombie" z tyłu :D
Po prostu to auto ma zwykłą/drogową (zawieszeniowo tuningową) przeszłość i chciałbym wiedzieć czy to kompletny porządny zestaw H&R czy przód sobie a tył sobie, zwłaszcza w kontekście czerwonego nieprogresywnego tyłu, przynajmniej niebieskie H&R mają progresywny. Temat wynikł niejako "przy okazji" podejścia do wymiany tylnych amortyzatorów ;)

Podstawowa informacja jaka mnie interesuje to czy sprężyna nieprogresywna czerwona H&R 25040 to coś dedykowanego na tył do Civica IV /CRX-a II, czy znalazła się tam przypadkiem ;) W dokumentach H&R dotychczas tego symbolu nie znalazłem...