Wziąłem się za wymianę całego zawieszenia w ed9 i pojawił się problem przy odkręcaniu przedniego wahacza tylnego zawieszenia (ten od zbieżności). Przy odkręcaniu śruby okazało się, że tuleja wahacza zaczęła się obracać razem ze śrubą. Nie mam za bardzo pomysłu jak to rozkręcić. Czy ktoś zna jakiś sposób. Będę bardzo wdzięczny za jakieś dobre rady i podpowiedzi.
Chyba że tulejka jest ze śrubą zżrarta na amen :/ Miałem tak w Syficu, Ukręciłem łeb śrubie tylko a i tak trzeba było walczyć szlifierą :/ Spróbuj zalać na bogato tą tulejkę WD-40, albo jakimś odrdzewiaczem
Dzięki za podpowiedzi, będę walczyć. Zawieszenie już prawie całe zdjęte tylko ta jedna śruba wszystko skomplikowała. Zachciało mi się wstawiać poliuretan i teraz trzeba się bawić.
1 lepsza bo wszystko wyjdzie miodnie i nie ma rzezbienia- palnik i grzac do czerwonego az wypali gume z tulejki i sruba odstanie od srodka tulejki- wtedy zakladasz nowa i super - ale musisz miec palnik
2 bardziej inwazyjna- wycinasz szlifietka albo pilka szablasta srube z obu stron, to co zostanie w tulejce wyrzucasz, jezeli sruba ladnie idzie to wykrecisz ja nawet kombinerkami z gwintu w budzie, a jak nie to nakretka i spawasz do tego co zostalo ze sruby
3 jak juz sie urwie..albo odmieli ze zacznie sie krecic to ciecie budy pod kanapa pasazera i wyciaganie od dupy strony tej nakretki