ręczny HYDRAULICZNY

czubeczek1
Forumowicz

przez czubeczek1 » 2008-08-07, 22:12

Junior napisał(a):hmmmmm może odsprzedasz patent dzwigienek bo umnie ręczny słaby po wymianie klocków i regenercji tłoczków niewiemoże to wina linki ??

chyba kolego mamy ten sam proble!!!!!!!!!!!! u mnie tez bylo dobrze dopóki nie rozebralem zacisków aby je przesmarować itd. Po tych moich naprawach stał się słabszy....
co do przeróbki ręcznego kolegi ZiG HRC to chętnie był się też do niego uśmiechnął. może jakaś paczka z upominkami wysokoprocentowymi by kolegę satysfakcjonowała ;)

czekam na adras , co kolega spożywa , iiiiiii leci do kolegi co sobie życzy :D

...................ZAPRASZAM NA TEMAT - WPADA PEDAł HAMULCOWY-- może poradzicie co robić..............
Obrazek

Junior
Forumowicz

przez Junior » 2008-08-07, 22:51

no ja jestem jaknajbardziej ZA :) niech kolega poda adres i wysle też a rezzte może wysłac na PW lub meila :D
Zadna obciągara nie da Ci tyle co 1.5 bara !! :D

Bóg dał nam nogi po to, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie...

ZiG HRC
Forumowicz

przez ZiG HRC » 2008-09-06, 18:39

Troche was rozczaruje. Nie dzwigienki przy zaciskach mam inne tylko sama dzwigtnie recznego za ktora sie ciagnie reka. Ma poł metra długości i jest sporo sztywniejsza od seryjnej by sie nie pogieła. Do tego ma w innym rozstawie os obrotu i os sworznia do ktorego wchodza linki by reczny bral w okreslonym punkcie a nie byl miekkie jak guma (tak jak przy zalozonej rurce na seryjna dzwignie). Ale 80% sukcesu to sprawne zaciski. Ciekawe ile kosztuja nowe w ASO, bo moze to jest wyjscie co dla niektorych.

Arv
Forumowicz

przez Arv » 2008-09-06, 19:08

można też pokombinować z założeniem zacisków od innych, ciężych Hond na tył, może z Civica type-Ra albo integry. W końcu tam jest cięższe auto i trudniej zablokować koła, więc w lżejszym aucie powinny być efektywniejsze. Jak hydrauliczny ręczny to ja bym się składaniał ku założeniu dodatkowego zacisku, tylko jak to przerobić/zamontować, hmmm. Ale lepszą opcją jest to co mówi Zig HRC, przkonstuować wajchę od rękawa i usprawnić zaciski. Poza tym można się wspomagać zwykłym hamulcem roboczym przy nawrotach. Dobre dohamowanie do nawrotu i wystarczy krótki ruch wajchą żeby CRXa obróciło....

ccyycc
Forumowicz

przez ccyycc » 2008-09-09, 23:31

nie wiem co Wy macie za problemy ale ja solke na aswalcie obracam 8)

Poprzednia strona