oczkowe 12 do zacisków, 17 do jarzm o ile dobrze pamiętam i najlepiej śrubokręt udarowy gwiazdka, w ostateczności zwykły ale może być ciężko odkręcić śrubkę na tarczy
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
a moim zdaniem tarcza to tarcza, i tak wszystkie sa robione najtanszym kosztem, czy to beda no-name czy bremo czy nie wiem co jeszcze... ruznia sie tylko cenowo... ja wychodze z zalozenia ze wcale tak nie jest ze drozsze tzn. lepsze... ja mam zalozone na przodzie jakies no-name i jestem zadowolony, na tyle tez nowki razem z klockami, nic nie piszczy nic nie trze... wiadomo ze jak na rozgrzanych tarczach wlecisz w kaluze to nie ma sily zeby cos nie pokrzywic, przy takiej temp. jaka tam wystepuje ( czasami az prawie swieca w nocy ) jak na chamulcu wpadniesz w wode to musi sie odksztalcic.... a co do tych srubek to wystarczy dsrelikatnie stoknac mlotkiem przez srubokret i pujdzie jak maselko