Wymiana tej belki to nie jest taki znów wielki kopot, ja to sam wymienilem w moze 3-4 godziny.
Z mojego doświadczenia - nie ma sensu brać calego wspomagania od civica bo Ci zostanie pompa i lapa, tak jak u mnie. Weź od civica maglownice, belke, rurki, chlodniczke plynu, jak bedzie w miare zdrowa, zbiornik jak bedzie to weź, jak nie to można inne spasować. Kolo pasowe takie na trzy paski. Dobrze by bylo tez wziąść ten przegub kardana pomiędzy przekladnią a kolumną kierowniczą, bo z moich obserwacji wynika że jest ociupinke inny, jak zakręciem ten orginalny to niby chodzilo ale coś tak jakby utylalo przy kręceniu kierownicą i strzelalo. Jak sie później okazalo ten orginalny przegób byl chyba gram dluższy do tej maglownicy, bo na przegubie z civica dziala cudnie.
U innego kolesia kupisz sobie pompe lape i rurke glowną od concerto DOHC.
Do glowniej rurki civica przyspawasz końcówke z tą wkrętrką do pompy concerto.
I powoli możesz przystępować do montażu.
Trzeba zdjąć zderzak, u mnie musialem wyjąć też lewą lapmę bo trzebabylo tam podgiąć kawalek profilu w nadwoziu żeby pompa nie haczyla o bude i nie brzęczalo, mam engel eyes'y musialem kawalek podciąć tą ramkę ale moze w orginalnych lampach nic nie trzeba bedzie podcinać.
Zdejmujesz wydech i drążki zmiany biegów bo inaczek belki nie wyjmiesz, wyciskasz galki ze zwrotnic, wykręcasz starą przekladnie. Odkręcasz belke i wymieniasz na civicowa. potem przekladnia, wężyki/rurki, kolo pasowe, pospinać do kupy, zalać odpowietrzyć, zbierzność i można latać.
[ Dodano: 2009-02-12, 13:00 ]
aha, kruciec doplywu oleju od pompy concerto też musialem obciąć skrócić i przyspawać pod innym kątem bo ciężko bylo dojść z wężem olejowym.
Zakupiłem wszystko tylko łapa lekko niepasuje albo zrobie jej mały tunning albo poszukam innej Bardzo prosze o jakies zdjecia Dzieki z gory

: