Z boku jak jest rysunek masz napisane 'do not adjust 'a' part to compress the spring' 'do not adjust 'a' for changing the height'
Co oznacza, że 'a' ma nie ściskać sprężyny, czyli nakrętka ma być niżej, i nie powinno się tego robić dla zmian wysokości.
Z tego rysunku wynika, że aby zmienić wysokość należy rozkręcić amorek (część 'b').
U mnie krótsze sprężyny nie wyeliminowały problemu. Dolną tulejkę od regulacji wysokości mam maksymalnie wkręconą, a pomiędzy oponę i nadkole nadal mogę włożyć dwa palce.
Tak wygląda u mnie maksymalnie skręcony amortyzator:
ja nie wiem co wy macie za problemy z tymi gwintami, wysra sie to sie wysra, wklad jest calkowicie robieralny, uczelniacz kosztuje 10pln, olej do widelcow motyklowych o roznych parametrach gestosci(0w-20w) kolo 25do50pln/litr, + pompowanie i gwint jak nowy, jak nie wierzycie to jutro wrzuce rozebrany wklad D2 na czynniki pierwsze konstrukcja systemu tlumienia nieodbiega niczym od sredniozaawansowanych amortyzatorow rowerowych ta sie nie ma co zepsuc, i wiem co mowie bo amortyzatory rowerowe robie od 7 lat i bylem w lekkim szoku po rozebraniu wkladu...
nie bedzie dobijal, na sofcie miekie jak poducha ale nic nie dobija, na hardzie sztywny jak zly, tyl sie spocil troche u mnie ale jak juz mowilem rozkminialem wymiane wkladow lub nowy gwint ale najlepsza opcja po rozebraniu okazala sie regeneracja, (tyle ze u mnie tyl byl wyjatkowo skrocony bo wywalilem jesze kontry od sprezyn i oparlem wszystko na kielichu)
Ja nie czaje - skręcone do połowy i dziwota że nie siadło Ja u siebie przy 1 założeniu gwintu od razu skręciłem zostawiając tylko 1cm gwintu i tak jeździłem 3 lata i nic się nie stało amortyzatorom...
no dziwota, bo skoro producent mowi, ze jest reg do -80 i nie powinno sie reg. wysokosci sprezyna to jest dziwne, na tyle tego problemu nie ma, bo jest ponad 4 cm zapasu....czyli tak jak powinno byc
Nierozumiem tego tematu- nie pasuje Ci to oddaj/ sprzedaj.
krec tym gwintem w dol a nie cackasz sie jak by to bylo jajko kurde...
PO TO MASZ ZWOJE BY KRECIC.
akMe napisał(a):Nierozumiem tego tematu- nie pasuje Ci to oddaj/ sprzedaj. krec tym gwintem w dol a nie cackasz sie jak by to bylo jajko kurde... PO TO MASZ ZWOJE BY KRECIC.
Nie napisali, że nie można obniżać, tylko ,że nie przy pomocy regulacji sprężyny.
Jak dla mnie z tego rysunku wynika, że można zmieniać długość całego gwintu, tak jakby, nie miałam nigdy takiego zawiecha, ale tak to wygląda