jak samemu wymienic sprezyny

bialy51rulez
Forumowicz

jak samemu wymienic sprezyny

przez bialy51rulez » 2007-08-04, 13:35

zakladam ten temacik poniewaz obecnie moj rexik stoi na pustakach bo oddalem felgi do polerki .kupilem ost sprezyny z regolacja i mam pytanie jak to moge samemu zalozyc bo raczej mechanika nie wezwe pod dom :rotfl: . Prosze o sugestie i ew fotki pogladowe. dzieki z gory.pozdrawiam
Doradztwo finansowo-ubezpieczeniowe GRUPY I N G : kom. 509-358-318
-Fundusz Inwestycyjny
-Kredyty Hipoteczne
-II OFE
-III-nieobowiazkowy
-Ubezpieczenia Grupowe
-Ubezpieczenia na Życie

Wasil
Forumowicz

przez Wasil » 2007-08-04, 13:48

Masz sciagacz do sprezyn? jesli nie masz to radze Ci sie za to nie brac bo mozesz stracic np oko ;)

giscrx
Forumowicz

przez giscrx » 2007-08-04, 14:26

aby zdjąć seryjne sprężyny to raczej trzeba mieć ściągacz ze względów bezpieczeństwa, ja nie miałem ani ściągacza ani czasu więc zrobiłem to na żywca i wszysto poszło ok, ale naprawdę spręzyna może nieżle odbić, wiem, bo jak odkręciłem nakrętkę to poleciała w kosmos ;) , a zakładanie sprężyn, jeżeli chodzi o serie to sciągacz lub druga osoba do pomocy, amor w imadło i ktoś dociska mocowanie amora a ty nakręcesz nakrętkę, a jak chodzi o obniżeone sprężynki to wsadziśz je sam bez problemu.

jak:
poluzuj srubę mocującą wąs do amora, póżniej odkręć przewód hamulcowy od amora, odkręcasz srubę mocującą wąs do wahacza dolnego, odkręcasz całkowicie śrubę mocowania wąsą do amora, zbijasz wąs, pożniej odkręcasz nakrętki od góry i bawisz się w wyciąganie, nie pamiętam dokładnie ale to chyba tak szło robić, tylko chyba tego wąsą to nie zbijesz całkowicie z amora bo ośka bedzie przeszkadzać, więc wtedy odkręc górę i dopiero zbij go do końca

jak mówiełem robiłem to już jakiś czas temu i nie wszystko musi być tak jak napisałem, ale zgrubsza przynajmniej

ps. trzeba było dać znać wcześniej, to może bym Ci pomógł z tym
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.

bialy51rulez
Forumowicz

przez bialy51rulez » 2007-08-04, 14:36

dziex giscrx . masz pomogl :ok:
Doradztwo finansowo-ubezpieczeniowe GRUPY I N G : kom. 509-358-318
-Fundusz Inwestycyjny
-Kredyty Hipoteczne
-II OFE
-III-nieobowiazkowy
-Ubezpieczenia Grupowe
-Ubezpieczenia na Życie

freerider.crx
Forumowicz

przez freerider.crx » 2007-08-04, 16:29

załatw sciągacze do sprężyn i zmieniaj, tylko rób to ostrożnie bo mozesz stracić nie oko ale całą głowe!!!