jesli taki pierscien miałby srednice zewnetrzną i wewnetrzną taka samą to by nie istniał przynajmniej musiałby miec srednice kolo 3 milimetrów mniejsza, tak kolo 53,1, tyle gdzies ma piasta od wewnatrz... ale jak to zamocujesz do piasty to ja nie mam pojecia
roznica czego otworu ?? hmm wiesz otwor w feldze jest ok tylko ze jest on tak jakby stozkowy i zweza sie ku zewnetrznej czesci a na poczatku jest takie scieci troche szersze od otworu ze jak zaloze ta felge i przykrece srubami to ladnie siedzi tylko ze w miejscu gdize powininen otwor siedziec na piascie nie siedzi i moge tam maly srubokrecik wsadzic .
jezeli dobrze zrozumiałem i była to felga stalowa to moze ktos poprostu chciał ją przykrecic do auta z za duża srednicą piasty, dokrecał na hama noi wypchneło krawędzie otworu centrujacego w feldze
Pierścień centrujący dorobi Ci każdy tokarz , z czegoś podobnego do pcv lub aluminium. Jeśli dasz mu wlaściwe wymiary Jest on potrzebny bo mogą wystąpić drgania na kierownicy, nawet na dobrze wyważonych kołach.
Było FWD EE8 1.6 Vtec
Było RWD S13 1.8 Turbo
Jest RWD E30 335i R6