chlopaki znowu problem kupilem coilovery i nie wiem jak sie je montuje na te zawieszeniu coupline nie mam pojecia pomozcie jak one maja wchodzin a amortyzator??
hm, powiedz mi co masz w zestawie :] zn ile uszczelek grubych, cienkich i czy masz takie stalowe pierścienie powinny być 4 szt :]
[ Dodano: 2008-09-12, 16:14 ] Thomson, hehe
[ Dodano: 2008-09-12, 16:27 ] ok nie czekając na odpowiedź, ściągasz oryginalne springi, na amora zakładasz na sam dół jeśli masz ten stalowy pierścień, potem zakładasz cienkiego oringa na amora jak najbliżej oparcia sprężyny, drugiego mniej więcej na środku gdzie będzie gwint, zakładasz na to gwint ( pierścień stalowy musi być równo, gwint też w osi amora) jak już masz to założone to wbijasz ( mi na 2 amorach nie chciał wejść więc musiałem go potraktować przecinakiem i dopiero wszedł między amor a gwint ) gruby oring. Jak dobrze go wbijesz (od góry) to powinno sie wszystko dobrze trzymać, zakładasz spręzyne i całą resztę, zakręcasz i cieszysz się twardością jazdy
a czemu sprzedać? Thomson lubi komfort podczas jazdy :] Te sprężynki są dobre na przód crxa ale na tył są za twarde. Ale zależy co kto lubi :]
[ Dodano: 2008-09-12, 16:47 ] herfson, hehe to dobrze :] one wzmacniają podstawę tego gwintu Kurcze miałem gdzieś foty tego ale juz je chyba pousuwałem... szkoda bo bym Ci pokazał jak ja to montowałem
Cztery są grube i one idą na samą góre żeby gwint się nie chwial i nie przestawiał.Te wieksze na sam dol z luzem,a na tych czterech pierścieniach ma siedziec gwint z nakrętkami .Tyłu mocno nie opuścisz na pewno,ale przód sie da. Sa twarde,ale idzie przywyknac hehehe
Musisz ustawic je prosto,żeby nie tarły o szklanki od amorów i obetnij w tylnich po trzy centymetry,bo amor się nie złoży .Najlepiej wyrzuc też te górne gumy od sprężyny i zakładaj na oryginalne
co mam obciac po 3 cm??jest taka akcja ze na te pierscienie jak daje gumke to caly czas spada i schodzi na amorka!!
[ Dodano: 2008-09-12, 21:34 ] panowie powiedzcie mi jedno czy na tym patencie bede mogl normalnie auto podniesc do gory czy nie prosze osoby ktore maja to zamontowane w crx-ie o odpowiedz
herfson, wiem ze powinniem odpowiedzec na temat.. i powiedziec jak to zalozyc...
ale mimo ze moja wiedza pozwala to wytlumaczyc to tego nie zrobie
chce Cie uratowac przed popelniem w zyciu bledu
COILOVERY te amerynskie za 400zl sie wyrzuca na smieci.. moga swietnie robic jako nogi do stolika szklanego w pokojui.. jak lubisz takie klimaty.
NIE ZAKLADAJ TEGO BADZIEWIA DO AUTA !!!!
I sluchaj sie starszych...
I starych powiedzen - UCZ SIE NA CZYIS BLEDACH
Mialem takie cos.... i tyle ile lacznie sie z tym nameczylem.. kombinacje i proby zrobienia zeby to jednak dzialalo jak powinno..... skonczylo sie na tym ze dolozylbym jeszcze pare groszy i kupil gotowy zestawie regulowany (Amorki i sprezyny) porzadnej firmy.. a nie "made in china by SuperHiper Tuning Wypas Systems"