Witam mam od niedawna problem przednie koła mi się blokują po nawet delikatnym naciśnięciu hamulca tak na 50% myślałem że to wina starych opon ale założyłem teraz nówki i dalej to samo. Ręczny działa czy możliwe że tylne hamulce przestały działać a przednie same sobie nie radzą. Może ktoś się spotkał z czymś takim. Mam jakieś zwykłe heble nic ze sportowej półki jeszcze nie dawno było oki a teraz
Sprawdź skok jałowy pedała ham., który powinien mieć od 1 do 5mm. Za mały może powodować podobne problemy, samochód również zaczyna powoli sam hamować.
Jak wyglądają tłoczki oraz prowadnice w przednich zaciskach? Grzeją Ci się koła przy normalnej jeździe? Może prowadniczki się zapiekły i dlatego blokuje klocki?
turbo dziura zostala stworzona by dac szanse V8
sprzedam: - lsd s80 -500zl, osprzet b18c4 i b16a2
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
jak patrzałem to były ciepłe felgi a jechałem kawałek po mieście nie szybciej jak 50 km/h bo korki były. Miałem go podniesione i przednie koła się ciężko obkręcały ale znajomy mówił że tak musi być bo kręce mechanizmem różnicowym. Czyli pozostaje mi rozebrać i zobaczyć tłoczki i prowadnice ale tarcze równo zbiera przynajmniej tak mi sie wydaje
[ Dodano: 2009-03-17, 19:04 ] no klocki najnowsze nie są przeszło rok na nich śmigam około 40 tyś km
[ Dodano: 2009-03-23, 19:41 ] auto samo nie chamuje. Niby jest oki wszystko a jednak nawet maluchy lepiej hamują odemnie. Założyłem nowe klocki na przód i nowe oponki a dalej blokuje kółka wogle w deszczu może za dużo wymagam ale jestem przekonany że kiedyś było o niebo lepiej. Może tylne hamulce są za słabe i temu przodem tylko hamuje a przód tylko zwalnia ręczny musze wyżej niż kiedyś ciągnąć. Może jest jakiś regulator siły hamowania między przodem i tyłem i on źle to rozdziela.
[ Dodano: 2009-04-04, 16:31 ] Problem rozwiązany powodem tego zjawiska był wysłużony płyn hamulcowy po wymianie na nowy jak ręką odjął. Hamuje jak za dawnych czasów a ja gupek wyrzuciłem stare opony bo myślałem że guma mi się zestarzała