liczy sie tez wyprzedzenie kola (ktore w przodzie ktore w tyle itp) oraz katy..jak stoi kolo, jedno mzoe mocniej byc pochylone a drugei mniej.. i juz bedzie sciagac
takze dokladny pomiar by sie przydal ew zebys wiedzial czy sprawdzali katy i wyprzedenieatom1 napisał(a):zbieznosc to nie wszystko moj drogi liczy sie tez wyprzedzenie kola (ktore w przodzie ktore w tyle itp) oraz katy..jak stoi kolo, jedno mzoe mocniej byc pochylone a drugei mniej.. i juz bedzie sciagac
On nie ma takiego wpływu na ściąganie jak na samoczynne odkręcanie się kół po puszczeniu skręconej kierownicy podczas jazdy. Co do kąta pochylenia to rzeczywiście w hondach się tego nie ustawia fabrycznie dlatego kupujemy camber kity. W Twoim przypadku musisz sprawdzić też tył bo brak zbieżności z tyłu albo różnica w kątach pochylenia może równie dobrze powodować ściąganie, druga sprawa to mieć świadomość tego jak się chce mieć auto ustawione, a nie pojechać i stwierdzić, że "jest ustawione" ale niewiadomo jak, zbieżność i kąty ustawia się pod własne preferencje, styl jazdy i przeznaczenie auta, a nie według wątpliwej wiedzy alkoholików na stacjach, poczytaj sobie trochę o tym i sam sobie dobierzesz wszystkie parametry (byle nie odbiegały zbyt wiele od fabrycznych), wtedy jedź na stację i powiedz Panu tak jak np. ja sobie ustawiam - "wskakuj do kanału i proszę z przodu zbieżność 0, z tyłu +0,1 zbieżnie, wyrównać wyprzedzenie i kąty przód -1,50, tył -1,00" i autko jeździ jak ja chcę, a nie jak sobie koło drogę wybierze
A w trakcie ustawiania powinno wyjść jeśli coś jest krzywe lub wybite, a ludzie pod autem się na tym znają, w przeciwnym wypadku trzeba zmienić stację obsługi.pirul napisał(a):zbieżność i kąty ustawia się pod własne preferencje, styl jazdy i przeznaczenie auta, a nie według wątpliwej wiedzy alkoholików na stacjach, poczytaj sobie trochę o tym i sam sobie dobierzesz wszystkie parametry (byle nie odbiegały zbyt wiele od fabrycznych), wtedy jedź na stację i powiedz Panu tak jak np. ja sobie ustawiam - "wskakuj do kanału i proszę z przodu zbieżność 0, z tyłu +0,1 zbieżnie, wyrównać wyprzedzenie i kąty przód -1,50, tył -1,00" i autko jeździ jak ja chcę, a nie jak sobie koło drogę wybierze

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości