W pompie hamulcowej z civica MB6 sekcje sa dzielone na przód i tył ????-chciałbym przed korektorem siły chamowania zapodać rególacje cisnienia na tylną oś- korektor od MB6 i serwo z pompa siedzi w ed9
ma ktoś jakies proste czytelne shematy ???
Mibars napisał(a):Ten shemat rególacji chamowania w heblah to tak napisałeś, żeby ludzie zwrócili na ten temat uwagę, czy jak?
Za regulację ciśnienia odpowiedzialny jest właśnie korektor, to nim (jego sprężynką) trzeba się pobawić aby zmieniać udział tylnych hebli w hamowaniu.
nie mam 18 lat i pryszczy na twarzy i zakomplesionego ego.
aderro napisał(a):Chodzi o to źe tył w rexie jest bardzo lekki zwłaszcza jak jest wybebeszony a tylnia klapa z laminatu i cienka plexa za szybe to obawiam sie źe jak przed zakrętem czy lekko w zakręcie będe chciał przychamować to żeby tył lekko łapał żeby buba nie uciekała za bardzo
aderro napisał(a):czy mógł byś bardziej wnikliwie opisać jaka sprężynaka w korektorze siły chamowania jest odpowiedzialna za hamowanie osi tylniej
Takie coś nie ma prawa działać, w układzie hamulcowym masz minimalne przepływy pod wysokim ciśnieniem, albo będzie hamować (odkręcony), albo nie (zakręcony). Sama dziurka w korektorze hamowania idąca na tył ma jakieś pół milimetra średnicy.aderro napisał(a):regulacja ręczna przez jakiś prosty zaworek z pokrętłem to przerost formy nad treścią
Polecam słownik ortograficzny.Iron man napisał(a):Dokładnie. Jak ma być auto do upalania, to nie żadne podkładki, sprężynki i inne rzeczy, tylko normalny regulowany korektor. Można byłoby dać jeden, z tym że musiałbyś przerobić tylne hamulce na jeden obwód. Ewentualnie korektor dwuobwodowy, ale to raczej droga przyjemność.
PS - Z tytułem " rególacje cisnienia na tylną oś w heblah " to serio czy sobie jaja robisz?Polecam słownik ortograficzny.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość