witam przymierzam się do remontu zawieszenia na razie sam przód chce wsadzić poliuretan gotowy zestaw i tu moje pytanie czy wszystko w tym zestawie jest chodzi o te tulejki które idą w przednia belkę ta gdzie jest łapa silnika ? czy trzeba je kupować oddzielnie i jeszcze co potrzebuje dodatkowo sworznie wahaczy dolnych i górnych to na pewno wiem amortyzatory sprężyny ?
w olkuszu gumy drążków są w zestawach, w strongflexie chyba też. Brakuje tylko górnych gum od amortyzatorów. Można je dokupić w stronglexie (tam jest dokładny opis co jest w zestawie).
Tez robie przymiarke do wymiany wszystkich gum zawieszenia przod i tyl razem z cukierkami, moze ktos rzucic linkiem gdzie znajde w atrakcyjnej cenie? Bo widzialem za jakies 800zl komplet, a oddzielnie przod lub tyl 450, nie powiem bo drogo jak za jakis tam olkusz. oczywiscie do ED8 ale chyba podejda jak do ED9 wszystkie.
Wczesniej mialem energy suspension w del solu i zestaw mnie kosztowal 550, aczkolwiek cukierki oddzielnie kupilem na forum za 100zl z czasem, jedynie malych mi brakowalo, choc ES bardziej mnie przekonuje.