Cena mówi sama za siebie , nie ma się co okłamywać jeśli nie potrzebujesz tego do ostrzejszego śmigania z większymi prędkościami,a tylko do wożenia dupska na glebie.Nie lepiej poczekać ,dołożyć i kupić cos porządnego.
Karlik, ale niewiem czy jestes swiadom ze to nie pasuje ? Z przodu jest pod widelki z civica... same amory podniosa Ci auto z 3cm a przy max glebie z -30 bedzie ?? Bez sensu jak dla mnie
Na tor się nie wybieram. Auto tylko do jeżdżenia po drodze. Czy ten MTS nie będzie za miękki ani za twardy do normalnego jeżdżenia ? Mam teraz zalozone sprężyny JAMEX -35mm i atuo stoi za wysoko, i chcę je tylko obniżyć ten zawias co mam jest dosc twardy i sztywny i jest dobrze. To w koncu jaki zawias polecacie ? Widzialem AP ale to za 1.800 zl.
Mozecie wrzucic jakies linki do zawiasu co bedzie pasowal ?
a po co amory do nawet tych -60 ?? ja mam -130mm na seryjnych z przodu po tuningu ;] tyl od lancera, ale wszystko od sprężyn zależy dlatego najlepszym rozwiązaniem jest mój patent na przód + -60 = - 90mm ;D, a tyl to już tak jak wyżej napisalem.
Z tyłu jest sama sprężyna bez gwintu, a na przodzie na maxa skręcone, ale gwint musiał zostać + niskie Et bo 20 + 9J felga i opona 195/40/16... Zmieniłem to bo stał jak koza ;D