Dodatkowe Wskaźniki

pirul
Moderator

przez pirul » 2008-02-08, 22:00

odkopuje temat bo mam pytanie do uzytkownikow podkladki pod filtr oleju - wkurzal mnie trojnik przy cisnieniu i kupilem ta podkladke, zamontowalem sobie bez problemu niby ALE:
czy wam sie te zaslepki i czujniki wkrecaja do konca?? bo u mnie nie chcialy sie wkrecac do konca i czujnik tez ma troche gwintu wolnego a juz byl znaczny opor i nie chcialem wkrecac na sile zeby ta podkladka nie pekla, na niej gwint jest jakby tylko zaznaczony i ja sie nie znam na tego typu rzeczach stad pytanie - czy wkrecac je wszystkie sila do konca zeby to sie nagwintowalo od tych srubek/czujnika czy co z tym zrobic bo w stanie takim jak na foto nie jest to szczelne jak nie trudno sie domyslic... wszystkie zatrzymaly sie w tym samym mniej wiecej momencie i naprawde ciezko bedzie je dokrecic bardziej... napiszcie jak wy to macie skrecone

[ Dodano: 2008-02-09, 15:26 ]
ok problem rozwiazany, rada dla tych co sie beda nad tym zastanawiac a nie chca dwa razy robic tego samego - nie wkrecajcie zaslepek/czujnikow na sucho - najpierw wkrecic ile sie da na sucho a jak poczujecie znaczny opor i zacznie to zgrzytac wykrecic, wyczyscic z wiorek bo lakier zejdzie z gwintu na podkladce jak jest nowa, przesmarowac srubke olejem i wkrecac do konca, pojdzie jak maselko, na koncu dobrze dociagnac i bedzie szczelne, na sucho jak skrecilem wczoraj zostalo mi gwintu a nie moglem wkrecic glebiej (foto), zamonotwalem tak jak bylo i przeciekalo, dzisiaj zdjalem i przez to ze olej podplynal na gwint moglem prawie ręką dalej wkrecac te zaslepki i dopiero sie dokrecily jak trzeba wiec najlepiej od razu przesmarowac gwint oczywiscie delikatnie zeby tylko poslizg byl
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

Poprzednia strona