problem z elektryka

wiecznygosc
Forumowicz

problem z elektryka

przez wiecznygosc » 2008-08-10, 11:50

Witam , wczoraj noca jadac do krakowa zaobserwowalem wieczorem nagle dziwne zjawisko, a mianowicie podczas jazdy pala mi sie non stop swiatla stopu!!!!.
czy sie hamuje czy nie sie palily.
Jechalem akurat A4, wiec podczas jazdy probowalem sobie jakos z problemem poradzic, i udalo sie temu problemowi czasowo zapobiegac poprzez szybkie mocnym ruchem wylaczenie swiatel i wlaczenie ( tak tak - chwilami jechalem A4 bez wlaczonych swiatel :blee: ). Wtedy swiatla stopu gasly , ale przy jakiejs okazji hamowania znowu sie zapalaly i nie chcialy zgasnac... nie wpomne jak inni kierowcy na mnie patrzyli...

co ciekawe w momencie gdy palily sie swiatla stopu ( wiem to, bo 3 swiatlo stopu w del solu swieci po tylniej klapie i spojlerze, wiec widac) gdy gasilem swiatlo (wiec jechalem po ciemku ) i nacisnalem hamulec to wlaczal sie stop i......podswietlala sie deska rozdzielcza - ale tylko przy hamowaniu...puszczalem hamulec, deska tez gasla i zapalala sie dopiero po wlaczeniu swiatel....
niezly klops co??
co moge teraz zrobic??
gdzie szukac przyczyny???
wieeeeeeeelkie dzieki za pomoc!!!