ja mam ed9 i mam jakąś taką normalną wtyczke, nie przyglądałem sie jutro zerkne i wrzuce foto, wydaje mi sie że wtyczka pod com1 chyba coś w tym stylu, albo mi sie zdaje
ja mam wszystko gotowe, tzn kabelek, zmodyfikowany komp, programator, laptop. ale niestety nie mam czasu tego sprawdzic, i auto niedawno odebralem od lakiernika, mysle ze do konca grudnia bede znal wyniki...
co do com1, to raczej nie mozliwe :/, chyba ze ktos cos sobie dolutowal...
Wiecie ja tez jezeli nie macie nic przeciwko chcialbym miec wglad od czasu do czasu na parmetry pracy ECU mojego D16A9. Jezli cos bedziecie mieli to podeslijcie na 3110maciek@wp.pl z gory dzieki chodzi mi oczywiscie o schemacik gotowego kabla i miejsce podlczenia go do CRX'a. pozdro
jeszcze nic konkretnego nie zrobilem, tzn robilem testy, ale zadnych odczytow, okazuje sie ze trzeba zmodyfikowac kompa, mam juz drugiego, przerobionego, teraz tylko odpowiedni wsad do chipa i mysle ze dataloging ruszy. ale niestety narazie nie mam czasu... :/
Znalazlem cos, co zaciekawi osoby, ktore chcialy podlaczyc komputer PM7 do swojego komputera osobistego. http://www.japancar.fr/forum/viewtopic.php?t=54919 opisane tu jest jak zrobic zlacze do dataloggingu. Rozrysowane sa schematy, wrzucone zdjecia jak to wyglada itp. Jezeli chodzi o datalogging to jest opisany pod koniec pierwszego posta. Niestety jest to po francusku, ale schematy da sie zrozumiec
Robił już ktoś tymi sposobami z wypowiedzi powyżej?Zastanawiam się czy będzie się dało sposobem z kablem od noki dke-5. ECU PM7 do miejsca w kompie oznaczonego symbolem CN3 bo raczej CN2 się w nim nie doszukam,chyba że się mylę.