Wskaznik doładowania Auto Gauge!

Limbo
Forumowicz

Wskaznik doładowania Auto Gauge!

przez Limbo » 2009-12-11, 12:31

Siema. Wiem wiem.... moja Vołowina to nie CRX ale sentyment mam nadal:D (na marginesie myśle o zakupie dla mojej kobietki del Slowa:D)
Założyłem w moim autku wskaźnik doładowania. Nowy smoked.
Troche się namęczyłem ale siedzi. Problem mam jednak taki:
Na wyłączonym silniku i w ogóle zawsze nawet gdy przyszedł do mnie to już w pudełku zamiast wskazywać bez podłaczenia ciągle na pozycje 0 to pokazuje cały czas -0,15.
Po odpaleniu auta oczywiście zaraz robi się -0,8 no i wskazuje niby ale czy on aby cały czas nie zaniża o te 0,15???
Bo wygląda na to jakby tarcza była zwyczajnie obsunięta. Lecz nie wiem jak to ma być?
Jak jest u was?? jeśli pokazuje u was na zero tzn, że musze to jakoś rozebrać i przesunąć tarczę.
Czy się da?
Piszę na wszym forum... bo wiem, że znacie się lepiej na tych sprawach niż na innych:D (np: volvo)
Pzdr

atom1
Moderator

przez atom1 » 2009-12-11, 13:27

u mnie tez jest minimalnie ponizej 0 ale doladowanie u domana wskazywal dobrze, wiec i ja twierdze ze jest dobrze :-)) ta wskazowke podobno mozna zdjac i przsunac, ale trzeba rozbierac od przodu, podwarzc ta opaske co szkielko trzyma i sciagnac ja razem ze szkielkiem
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2009-12-11, 13:31

jezeli pokazuje na pracujacym silniku -0,8 to chyba ok bo tyle jest u mnie. a ze -0,15 na zgaszonym to lipa. bylo zegarek zwrocic sprzedawcy. Nie wiem czy go rozbierzesz bo zegarki AG sa zacisnake przy tarczy takim pierscieniem. Jak rozwalisz to nie zlozysz. takie jednorazowki. Mozesz wykrecic krociec przez ktore jest doprowadzone cisnienie z silnika i zajzec co jest po dnim. W AG carbon mialem taka historie ze zarowka ktora byla w srodku zawadzala o blaszke wyhylajaca wskazowke ale tam byl dobry dostep od tylu a smołki sa podswietlane diodowo na 95% bo nie ma jak zarowki wymienic. a jak z doladowaniem? dmuchasz cos? jak nie to dmuchnij w rurke. plucami spokojnie 0,1 bara nadmuchasz i sprawdzisz w ten sposob czy wskazowka wychyla sie ponad zero czy do -0,05 co by swiadczylo ze masz przestawiona skale.
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior

Limbo
Forumowicz

przez Limbo » 2009-12-11, 15:48

no... dawałem ustmai to wykreciłem prawie 0,1:D ale morda boli:D
Auto dmucha 0,6-0,65 fabrycznie i włąscwie podobne wyniki osiągam.
Czyli wszystko ok? nie ma sensu więc rozbierać, żeby postój naprawić:)
dzieki za pomoc

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2009-12-11, 16:40

no nie wierze ze nadmuchalbys 0,2 bara bo i mi i bacy udaje sie juz z galami na wierzchu :szok: ledwie 0,15. wiec mozna przyjac ze jest ok i jak napisales nie warto rozbierac zegarka dla samego postoju ktorego i tak nie widac przy zgaszonym silniku.
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior