Nigdzie nie spotkałem się z podgrzewanymi lusterkami w del solu, a szkoda, bo to dobra sprawa. A samemu zrobić można, gdzieś miałem nawet artykuł w autoświecie albo motorze jak to się robi, bo to tylko kwestia wstawienia podgrzewanej maty z tyłu szkła lustra i odpowiedniego podłączenia jej (chyba do podgrzewania tylnej szyby).
clk200k, nie ma w żadnym seryjnie. Kupujesz uniwersalne maty z allegro (tylko wymiar żeby był odpowiedni) do podgrzewania lusterek i montujesz pod wkład lusterka jak w każdym aucie.
myslalem o podlaczeniu pod mechanizm sterowania, nie wiem jaki tam bezpiecznik jest.
wiem widzialem takie maty tylko nie weim jak wyglada wklad od srodka czy nie ma zadnych uchwytow przeszkadzajacych w naklejeniu maty.
wkurzaja mnie te mokre lusterka przywyklaem ze w BMW bylo sucho
Mam zrobione dokładnie tak, jak napisał sebas i polecam - komfort jazdy w deszcz znacznie się poprawił.
Pomierz sobie dokładnie szkło lusterek, uwzględnij to, jaki kształt ma mata (zaokrąglenia) i daj możliwie największe. Ja miałem założone 8W, ale to rozmiar jak do malucha, kawał lusterka był zimny, teraz mam 12W, a pewnie i większe dałoby się wcisnąć. Im większe maty, tym szybciej ci się szkło ogrzeje, a spalić ich nie idzie, podłączałem je pod 16V luzem i nic się nie działo, bardzo szybko prąd spadał o tyle, że nawet nie parzyły.
12W na wkład to raptem 2 dodatkowe ampery, więc nie ma się co bać.
Ja mam szkła we wkładach założone bez grama kleju, trzymają się ciasno w ramkach, inna sprawa, że są o ok 1mm większe od oryginalnych. I tak, żeby założyc mate musisz dobrać sie do samego płaskiego szkła, wiec o żadne mocowania się nie martw. Najwyżej potem od spodu zapodasz jakąś taśmę dwustronną, czy jakiś klej.