central alarm i diabli wie co jeszcze

Junior
Forumowicz

central alarm i diabli wie co jeszcze

przez Junior » 2010-03-27, 18:36

postanowiłem doprowadzic moją fure do porządku z elektryką bo takie paści w kablach są że szok... kupując fure otrzymałem info: centralny jest z alarmem ale jest odłączony bo sie coś popsuło. Więc zaczołem sprawdzać pokolei: siłowniki w drzwiach są kable do nich też, centrala sterująca jest, moduł sterujący tez jest, burdel w kablach jest i nic nie działa :wrrr:
Alarm firmy Jamar Meteor moduł sterujący ST-41 mam chyba też czujniki ruchu??? jak którekolwiek z drzwi, klapa tył lub maska są otwarte lub niedomknięte świeci się kontrolka w liczniku. Jeśli ktoś z was ma jakieś schematy podłączenia do tego alarmu lub jest w stanie mi to ogarnąć z woj. śląskiego to proszę o pomoc :poklony: albo wogóle sprawdzic czy on działa wogóle bo jak nie to go wyp.... i inny sprawić i podłanczać wszystko na nowo...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zadna obciągara nie da Ci tyle co 1.5 bara !! :D

Bóg dał nam nogi po to, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie...

Ryba88
Forumowicz

przez Ryba88 » 2010-03-27, 20:16

Moim zdaniem nie ma sensu się w to bawić. Wywal instalację ta co masz i połóż nową. Centralny z alarmem to nie jest jakaś droga inwestycja.