brak swiatla w kabinie, podswietlenia zegarow i zegarka

wrona
Forumowicz

brak swiatla w kabinie, podswietlenia zegarow i zegarka

przez wrona » 2011-04-29, 01:31

Witam
Ostatnio bawilem sie w swojej hani i niestety poprzedni wlasciciel zostawil mi psikusa w postaci niezaizolowanego +12 wyprowadzonego z zapalniczki. Pech chcial ze udalo mu sie dotknac obudowy od konsoli centralnej i po cykalo sobie kilka razy... pod koniec zabawy w tym dniu okazalo sie ze:
-nie mam podswietlenia zegarow (wazne info. zegary byly wymontowane w tym momencie ale wszystkie kontrolki dzialaja sprawdzalem tez polaczenie kostek za licznikiem jest OK)
-brak swiatla w kabinie (zarowka sprawna, miernikiem sprawdzalem na wlaczonej lub otwartych drzwiach nie przewodzi)
-no i zegarek przestal wskazywac godzine... tzn on dziala nadal tylko ze: jak odpale auto to nie swieci, jak przytrzymam guzik by sie podswietlil pokazuje zawsze 1.00.

szukalem oczywiscie w bezpiecznikach i pod klapa i w kabinie ale nie znalazlem (moze zle szukalem)... moje pytanko ktore to moga byc bezpieczniki? czy moze byc to cos innego? zapewne gorszego, jak duza jest szansa ze zegarek poszedl sie d...mac?

z gory dzieki za podpowiedzi

wrobellos
Moderator

Samochód: crx

przez wrobellos » 2011-04-29, 09:32

bezpiecznik ci polecial 4 albo 5 od lewej na dole jesli dobrze pamietam jest opisany interior light czy jakos tak, pewnie nie swieci ci jescze prawy tyl i lewy postoj przod :)

qba_21
Forumowicz

Samochód: CRXEE8

przez qba_21 » 2011-04-30, 10:01

wrobellos dobrze prawi, masz opisane na klapce, 15A jak pamiętam, gdzieś zwarcie musiałeś zrobić i bezpiecznik poszedł
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D

wrona
Forumowicz

przez wrona » 2011-04-30, 14:02

:)
Nie mam klapki ale 15A jest tylko dwie:) wiec bez problemu znalazlem i wszystko dziala:)
Wiekie dzieki Panowie:)