kupilem shift light i teraz mam problem jak to wszystko podlaczyc. jeden kabel idzie do aku, drugi do masy a trzeci gdzies do czegos co jest zwane eletronic ignition tach system. czy to jest komputer? i w nim mam szukac kabelka ktory idzie sobie do obrotomierza? czy jak?
ten schemat co mi dales to nie do mojedo D16Z5 chyba? bo mam zupelnie inne wejscia w kompie?! mam jedno duze i 2 male takiej samej dlugosci. a da rade sie podpiac pod licznik gdzies tam w te kable? mam 2 kostki jedna za obrotomierzem i druga za predkosciomierzem i moze tam w ktroys z tych kabli sie wpiac? tylko pytanie w ktory?
najprościej podłącz się pod aparat zapłonowy do kabli biegnących do sterowania cewką.
Masz tam dwa przewody wchodzące od góry w aparat, jeden czarny z jakimś tam paskiem, drugi chyba niebieski z żółtym czy coś.
Łączysz o ile pamiętam do tego niebieskiego.
Jak się pomylisz nic się nie stanie, bo jeden to masa a drugi sygnał.
aha...a mozna jakies foto? bo wogole to myslalem cala noc i wpadlem na cos takiego: do licznika ida 3 kostki: 1 do obrotka, 2 do predkosciomierza i 3 do wody i benzyny. i myslalem ze sobie odpale rexa bez kostki po stronie obotomierza i bede sprawdzal poszczegolne wejscia na kostce laczac je z zegarami co zareaguje i podpiol bym sie do tych kabli zeby nie motac nic pod maska bo niedlugo bede przekladal silnik...
mam niebieski ale z paskami w tych kostakach...albo z zielonym albo z czerwonym...i raczej zeby czegos nie popieprzyc to podepne sie pod aparat zaplonowy... dzieki za pomoc:)
przy obrotomierzu pierwsza śrubka po lewej patrzac na niego tak jak sie normalnie patrzy zza kierownicy. albo niebieski kabel na lewej zlaczce.... jak wolisz.
poradzilem sobie juz...podpiolem sie po aparat zaplonowy:) bo u mnie jest taka dziwna historia ze nie mam calkowicie niebieskiego kabla w tych kostkach...:/