Zmiana na xenony / ZAŁOŻONE! OK!

jb-crx ME-EDITI
Forumowicz

przez jb-crx ME-EDITI » 2007-02-13, 11:33

dowiadywałem sie w tych sprawach ;) trz tuningu a szczególnie lamp a konkretnie bi xenon bo własnie jestem w trakcie robienia wszystko na org podzespołach helli a sama lampa spr z usa bedzie przerabiana :D bedzie tez spryskiwacz -przechodzi przegląd bez problemu,ale najpierw rzeczoznawca pzm i tyle to tez kosztuje ,ale bedzie papier;) a tak na marginesie całe moje auto to wielka przeróbka tuningowa i mam na to niemiecka homologacje i nikt sie nie czepia ani policja ani na przegladzie;) :rotfl: :rotfl: :rotfl:
-i moja rada jak juz cos kombinowac to z głowa ,albo z wiara :ok: ze nikt sie nie przyczepi :D chociaz niektórzy lubia dreszczyk emocji :ok: Żółw, ładuj xenon :ok: :ok:
specjalne ceny na usługi mechaniczne i duże rabaty na części!!! zapraszam...Pełna oferta produktów MOTUL !!! www.ars-service.pl

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2007-02-13, 11:37

to racja.. z reflektory się ciezko czysci ..moze dlatego ze jak są cieple to brud szybciej wysycha

Xenony są po to zeby kierowca lepiej widział i ci z przeciwka zawsze bedą bardziej oslepiani niz na zwyklych lampach. Nie raz poświeciło mi w oczy jakies audi czy porsche z homologacją :szok:

Ale jak ktoś ma z tym duży problem to niech wymieni przednią szybę bo to zazwyczaj ona jest powodem mniejszej widocznosci a nie sporadycznie rpzejezdzajace auta na xenonach

Haro
Forumowicz

przez Haro » 2007-02-13, 12:35

jb-crx ME-EDITI napisał(a):dowiadywałem sie w tych sprawach ;) trz tuningu a szczególnie lamp a konkretnie bi xenon bo własnie jestem w trakcie robienia wszystko na org podzespołach helli a sama lampa spr z usa bedzie przerabiana :D bedzie tez spryskiwacz -przechodzi przegląd bez problemu,ale najpierw rzeczoznawca pzm i tyle to tez kosztuje ,ale bedzie papier;) a tak na marginesie całe moje auto to wielka przeróbka tuningowa i mam na to niemiecka homologacje i nikt sie nie czepia ani policja ani na przegladzie;) :rotfl: :rotfl: :rotfl:
-i moja rada jak juz cos kombinowac to z głowa ,albo z wiara :ok: ze nikt sie nie przyczepi :D chociaz niektórzy lubia dreszczyk emocji :ok: Żółw, ładuj xenon :ok: :ok:

Jak będziesz miał papier to tylko wypada Ci pozazdroscić, bo nie drutujesz i nie oszczędzasz. Nie to co inni.

Raju
Forumowicz

przez Raju » 2007-02-13, 23:18

Haro ty za to masz 20 lat i sam sobie przeczysz najpierw twierdzisz ze instalacja samopoziomująca to śmieca a później że ważne jest to by nie oślepiac jadących z przeciwka zastanów się na d sensem merytorycznym swych wypowiedzi... Co to ksenonów moj ojciec ma fabrycznie montowane w Oplu Vectrze C GTS moje spostrzeżenia są takie : co odnośnie spryskiwaczy baaaardzo sie przydają(nie tylko po to żeby myc klosze ale także odstraszać "myjców szyb na skrzyżowaniach" ;]) co do instalacji samopoziomującej - 5 osób w samochodzie pełny bagażnik i jedź w nocy do świateł gratuluje...
All i NeeD is NeeD for SpeeD !

Lukidk
Forumowicz

przez Lukidk » 2007-02-14, 06:55

a ja jak zalozylem xenony (byly zle ustawione do gory swiecily) i jechalem do warszawy zatrzymala mnie policja w niemczech i w polsce i nic sie nie czepiali xenonow.tylko w pl w alkomat dmuchalem bo bylem tak zmeczony ze mysleli ze najebany jestem .hihihihi
Lukas

Mailo
Forumowicz

przez Mailo » 2007-02-14, 11:56

Lukidk, ja mam zdanie jak xenony bedą ustawione zajebiście to policja może lizać fele (jakoś nigdy prze nigdy nie słyszałem żeby smerfy zatrzymały kogoś ze ma xenony i trzeba to srawdzić czy ma homologacje :rotfl2: )
Ostatnio edytowano 2007-02-14, 16:53 przez Mailo, łącznie edytowano 1 raz

Lukidk
Forumowicz

przez Lukidk » 2007-02-14, 18:02

wsumie to jezdze od 6 lat altem i jedyne co sie doczepiali to za szyby przycieniane a wszystkie moje auta byly daleko odbiegajace od seryjnego samochodu.Najwazniejsze zeby samochod byl w ladnym stanie bo najbardziej czepiaja sie jak auto jest w oplakanym stanie albo kierowca cfaniakuje i jest gupio madry.
Lukas

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2007-02-14, 18:08

Dobra skonczcie te przesmiewki, wystarczy pustych dyskusji.

po to jest w lampie i zarowce crxa bloker aby swiatlo odbijalo sie od reflektora a nie szlo bezposrednio na droge, jak zalozy ktos zarowke xenon bez soczewki efekt bedzie taki ze bedzie swiecic jak latarka czyli symetrycznie. a swiatlo sie nie bedzie odbijac od reflektora.

na wszystko trzeba miec odpowiedni pomysl i olej w glowie aby zrobic to dobrze i przy tym nie stwarzac zagrozenia dla innych uczestnikow. najlepej zwrocic sie do kogos kto przerabial ten temat aby niepotrzebnie nie marnowac swojego czasu i kasy.
Sek zawsze tkwi w tym ze dopuki nie ma wypadku zagrozenia itp to kazdemu sie udaje i nikt nie wie czy ktos ma bubla w aucie czy nie.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com

kamilos
Moderator

przez kamilos » 2007-02-14, 20:35

jesli zestaw jest na zarowkach xenonowych w ksztalcie zarowki H4 to mozna spokojnie je montowac na seryjnych lampach.

[ Dodano: Sro Lut 14, 2007 7:36 pm ]
ps. oczywiscie w przypadku 2nd gena 16v po lifcie lub VTECa.

Haro
Forumowicz

przez Haro » 2007-02-14, 20:48

No ... wypowiedź kamilosa zasługuje na Nobla.

Jeśli założycie żarnik xenonowy do zwykłego reflektora, to sytuacja będzie się miała tak:

Obrazek

Rysunek poglądowo, mozecie się z niego śmiać, udowadniając tym samym swoją niewiedzę. Xenon świeci MOCNIEJ, co mozemy zauważyć, że światł osięga dalej, ale też niechciane odbicia są wzmacniane. Seryjny reflektor jest produkowany pod zwykłą żarówkę i niechciane odbicia są minimalizowane ale I TAK SĄ. Podczas zastosowania żarnika xenonowego, one się wzmocnią.

Raju
Forumowicz

przez Raju » 2007-02-14, 21:02

Żarnik ksenonowy NIE MOŻE byc montowany w seryjnych lampach.. Jak w.w Haro właśnie te niechciane obicia powodują oślepianie kierowów z naprzeciwka żarnik ksenonowy może byc zmaontowany tylko i wyłącznie w "Zestawie" z soczewką
All i NeeD is NeeD for SpeeD !

kamilos
Moderator

przez kamilos » 2007-02-14, 22:38

no jak juz blyszczysz to ciagnij dalej wywod. brak ci konkretow?

kamilos
Moderator

przez kamilos » 2007-02-14, 22:44

jak zaloze nowe zarowki to wrzuce zdjecie jak sie odcina granica swiatla na scianie przed samochodem przy roznych odleglosciach i to pokaze ile jest tych "niechcianych" odbic.

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2007-02-14, 23:37

tu sie nie ma co licytowac. jesi konkretnie wiesz czego szukac to pomoz innym ;)

Żółw
Forumowicz

przez Żółw » 2007-02-15, 16:18

Zamowione. czaekam na paczke - ale i tak beda zakladane w pn. bo grypa mnie rozpimpala. :razz:
Juz sie nie moge doczekac :rotfl:
byl CRX, jest PRELUDE V, bedzie... ??? :-)))

Poprzednia strona   Następna strona